Bijna één op tien blaast positief

20171211 BOB WINTER

Het politieteam steunde de winterbobcampagne Bob en trots erop met gerichte verkeerscontroles in Damme en Knokke-Heist. "Bijna 1 op de 10 bestuurders blies tijdens de campagne positief", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles haalden we ook deze winterperiode veel dronken bestuurders uit het verkeer."

Gerichte aanpak

Ook dit jaar koos het politieteam voor een efficiënte aanpak van de wintercontroles. Zowel overdag als 's nachts lag de nadruk op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hadden extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten werden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

Resultaten 2017-2018

Het politieteam nam tijdens de winterbobcampagne 578 ademtests af. In totaal bliezen 512 bestuurders safe, 16 alarm en 50 positief. De politie trok ook 33 rijbewijzen in. In vergelijking met de vorige wintercampagne steeg het aanal positieve ademtests met 1 procent. Ook na de winterbobcampagne lopen de controles door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.