Dertien bestuurders blazen positief

20171211 BOB WINTER

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de wintercampagne 'Bob en trots erop' met gerichte verkeerscontroles. Sinds de start van de campagne bliezen al 157 bestuurders safe, negen alarm en dertien positief. Het politieteam trok ook tien rijbewijzen in. "Onze politiezone bobt opnieuw mee", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel dronken bestuurders uit het verkeer."

Gerichte aanpak

Ook dit jaar kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de wintercontroles. Zowel overdag als 's nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hebben extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

Editie 2016-2017

De lokale politie nam tijdens de vorige wintercampagne 863 ademtests af. In totaal bliezen 772 bestuurders safe, 25 alarm en 66 positief. De politie trok ook 33 rijbewijzen in. In vergelijking met de wintercampagne 2015-2016 daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met vier procent.

De controles lopen ook na de winterbobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.