Verkeersveilige nacht

20171211 BOB WINTER

De lokale politie nam tijdens het weekend deel aan de Verkeersveilige nacht met kleine, gerichte verkeerscontroles in Damme en Knokke-Heist. Het politieteam controleerde 75 bestuurders op rijden onder invloed van alcohol en drugs.

In totaal bliezen 70 bestuurders safe, twee alarm en twee positief. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs. Tijdens de actie trok de politie drie rijbewijzen in. Het politieteam stelde ook drie processen-verbaal op voor drugsbezit. Ook de flitswagen werd tijdens de actie ingezet. In totaal reden 22 van de 129 gecontroleerde wagens te snel.

De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

Bijkomende informatie

Ook dit jaar kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de wintercontroles. Zowel overdag als 's nachts ligt de nadruk op kleine, gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hebben extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

De lokale politie nam tijdens de vorige wintercampagne 863 ademtests af. In totaal bliezen 772 bestuurders safe, 25 alarm en 66 positief. De politie trok ook 33 rijbewijzen in. In vergelijking met de wintercampagne 2015-2016 daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met vier procent.