AZ Zeno opent deuren voor grote publiek

20171121 AZZENO

Op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 opent AZ Zeno zijn deuren voor het grote publiek. Tussen 10.00 en 17.00 uur krijgen alle bezoekers een unieke blik achter de schermen van de nieuwbouwcampus. De organisatie en lokale politie nemen diverse verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de Open Zeno dagen vlot te laten verlopen.

Openbaar vervoer

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte rond de nieuwbouwcampus vermijden? Maak optimaal gebruik van het openbaar vervoer. Ter hoogte van het station van Knokke kan je een gratis shuttlebus nemen naar het nieuwe ziekenhuis.

Te voet of met de fiets

Kom je te voet of met de fiets naar de Open Zeno dagen? Je kan het ziekenhuis bereiken via de Kalvekeetdijk en Natiënlaan. Volg het voetpad tot aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Er is ook een fietsenberging voorzien.

Parking en shuttlebus

Kom je toch met de wagen naar de Open Zeno dagen? De organisatie legt het hele weekend van 10.00 tot 18.00 uur shuttlebussen in op het traject 'station Knokke - nieuwbouwcampus - Sluisstraat'. Om de 10 à 15 minuten stopt een shuttlebus aan een halte.

Gelieve er rekening mee te houden dat de laatste bezoekers om 16.00 uur worden ontvangen op de nieuwbouwcampus. De laatste bussen vertrekken om 18.00 uur van het ziekenhuis naar de parkings 'station Knokke - terreinen Duinenwater' en 'Sluisstraat'.

Komende uit het binnenland (Brugge, Brussel, Antwerpen)

Plaats je wagen bij voorkeur op de parking 'Sluisstraat'. De Sluisstraat wordt het hele weekend afgesloten (tussen de Natiënlaan en Dudzelestraat) en ingericht als parking. Sla rechtsaf op de rotonde Natiënlaan-Duzelestraat om de parking te bereiken. Ter hoogte van de Natiënlaan is de halte voor de shuttlebus voorzien.

Komende van de kust (Blankenberge, Knokke-Heist)

Plaats je wagen bij voorkeur op de parking 'station Knokke - terreinen Duinenwater'. De shuttlebus stopt ter hoogte van het station van Knokke.

Andere parkeermogelijkheden

Je kan je wagen het hele weekend plaatsen op de parking van AZ Zeno. Deze parking is enkel bereikbaar via de Kalvekeetdijk. Op de parking van het ziekenhuis en in de Kalvekeetdijk zijn ook plaatsen voorbehouden voor mindervaliden. Je kan hier enkel parkeren op vertoon van je mindervalidenkaart. Opgelet! In de nieuwbouwcampus zijn nog geen rolwagens beschikbaar.

Op zondag kan je ook gebruikmaken van de parkings van de Carrefour, Colruyt, Aldi en Albert Heijn. Gelieve op deze parkings rekening te houden met de geldende parkeerrichtlijnen en -tarieven.

Gewijzigde verkeerssituatie

Tijdens het weekend wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Kalvekeetdijk. Je kan de parking en de ingang van het ziekenhuis bereiken via het kruispunt Natiënlaan-Kalvekeetdijk. Het uitgaand verkeer verloopt via de Herenweg.

De Sluisstraat wordt het hele weekend afgesloten (tussen de Natiënlaan en Dudzelestraat) en ingericht als parking voor de bezoekers van de Open Zeno dagen.

Voor meer info over de Open Zeno dagen kan je terecht op www.azzeno.be. Opgelet! Huisdieren zijn niet toegelaten tijdens de rondleiding.