Woninginbraken in Damme

20171010 1dagniet

De lokale politie waarschuwt voor een stijgend aantal woninginbraken in stad Damme. "Elk jaar stijgt het aantal woninginbraken tijdens de donkere maanden", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "De voorbije week vonden in Damme drie woninginbraken plaats. De inbrekers sloegen steeds 's avonds hun slag en gingen op zoek naar geld en juwelen."

Inbraakpreventie

De politie vraagt de inwoners om waakzaam te zijn en het inbraakrisico te beperken. Sluit steeds alle ramen en deuren goed af. Zorg ervoor dat je woning 's avonds goed is verlicht en geef je huis een bewoonde indruk. Laat ook geen juwelen, geld of andere goederen (die aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen zijn) in je woning rondslingeren. Erg waardevolle goederen kan je beter registreren en bewaren in een bankkluis. Wees ook voorzichtig met sociale media, want inbrekers gluren niet alleen door je raam om te kijken of je thuis bent. Sociale media bieden inbrekers een schat aan informatie. "Inbraakpreventie begint weliswaar bij sociale controle in de eigen buurt", zegt Isolde Van Eenooghe. "Zorg voor je buur(t), door samen met ons een extra oogje in het zeil te houden." Tijdens de donkere maanden is de politie goed zichtbaar aanwezig in de inbraakgevoelige wijken om inbrekers te ontmoedigen en onderscheppen.

De politie vraagt een inbraak(poging) of verdachte situatie onmiddellijk te melden via het noodnummer 101 of 050 619 619. Deze telefoonnummers zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Geef bij een verdachte situatie zoveel mogelijk gegevens door aan de politie. Wat was het merk, de kleur of de nummerplaat van de wagen? Hoeveel verdachte personen waren aanwezig en hoe zagen ze eruit? Zorg hierbij steeds voor je eigen veiligheid.

Bekijk voor meer tips de vijf preventiefilmpjes 'Goed beveiligen? Da's kinderspel' via het vimeoprofiel van de politiezone.