Zoute Grand Prix 2017

Albertplein

Knokke-Heist staat van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober 2017 in het teken van de achtste editie van de Zoute Grand Prix. Tijdens de jaarlijkse hoogmis voor autoliefhebbers staan diverse autoshows en races op het programma.

De hulpdiensten en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het event vlot te laten verlopen. Respecteer steeds de veiligheidsperimeters en volg de richtlijnen van de politie en seingevers.

Omgeving Albertplein

De omgeving van het Albertplein is vier dagen het kloppend hart van de Zoute Grand Prix 2017. Er gaan verschillende autoshows door, maar ook de start en finish van de races zijn er voorzien.

De Zeedijk-Het Zoute is op donderdag, vrijdag en zaterdag van 6.00 tot 2.00 uur en zondag van 6.00 tot 23.00 uur parkeer- en verkeersvrij tussen het Lichttorenplein en de Oosthinderstraat. Het verkeer wordt op het Lichttorenplein omgeleid via de Zeedijk-Knokke richting Zeebrugge. Het is er onmogelijk om via de Zeedijk-Knokke richting het Zoute te rijden.

Ook de Kustlaan wordt op vrijdag van 14.30 tot 2.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur een parkeer- en verkeersvrije zone tussen het rondpunt met de Sparrendreef en rondpunt met het Driehoeksplein.

In de onmiddellijke omgeving van het Albertplein is op vrijdag van 14.30 tot 2.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

Parkeermogelijkheden

De organisatie en politie vragen de omgeving van het Albertplein zoveel mogelijk met de wagen te vermijden om de parkeer- en verkeersdrukte te beperken. Kom met de fiets, te voet of maak gebruik van het openbaar vervoer.

Wie toch met de wagen komt, kan gebruik maken van de parking 'Station - Duinenwater'.

Donderdag 5 oktober

Donderdag gaat van 13.30 tot 17.00 uur de Zoute Rally Prologue door. Tijdens de proloog is geen verkeer toegelaten in de Burkeldijk, Schaapsdreef, Dikkedijk, Nederenheerweg en Cantelmolinie.

Vrijdag 6 oktober

Vrijdag gaat van 8.00 tot 18.30 uur de eerste rit van de Zoute Rally door. De deelnemers wacht een uitdaging in de Elizabetlaan in Heist met The flying ¼ mile.

De Graaf d'Ursellaan, de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Anemonenlaan en het Heldenplein) en de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Vuurtorenstraat en Knokkestraat) zijn van 14.00 tot 19.00 uur verkeersvrij. In de rallyzone is het ook verboden te parkeren.

Het verkeer komende uit Knokke wordt omgeleid via de Anemonenlaan en Zeedijk-Heist. Voor het verkeer uit Zeebrugge is een omleiding voorzien via de Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat en Elizabetlaan. Het zwaar verkeer wordt omgeleid via de Heistlaan en Dudzelestraat.

Zaterdag 7 oktober

Zaterdag gaat van 8.30 tot 18.30 uur de tweede rit van de Zoute Rally door.

Vanaf 15.30 uur keren de deelnemers samen terug naar het Albertplein. Er is verkeershinder mogelijk in de Hazegrasstraat, Eikenlaan, Boslaan, Sparrendreef, Emile Verhaerenlaan, Fochlaan en Elizabetlaan. De Kustlaan is volledig verkeersvrij.

De Hazegrasstraat is van 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en rondpunt met de Retranchementstraat. Van 11.00 tot 21.00 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Sparrendreef, Kustlaan, Bronlaan en Hazegrasstraat, tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Kalvekeetdijk. Van 14.00 uur tot middernacht is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.

Zondag 8 oktober

Zondag gaat van 8.30 tot 18.00 uur de Zoute GT Tour door. De deelnemers wacht een uitdaging in de Elizabetlaan in Heist met de Zoute GT Sprint.

De Graaf d'Ursellaan, de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Anemonenlaan en het Heldenplein) en de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Vuurtorenstraat en Knokkestraat) zijn van 11.00 tot 13.30 uur verkeersvrij. In de rallyzone is het ook verboden te parkeren.

Het verkeer komende uit Knokke wordt omgeleid via de Anemonenlaan en Zeedijk-Heist. Voor het verkeer uit Zeebrugge is een omleiding voorzien via de Knokkestraat en Elizabetlaan.

De Hazegrasstraat is van 9.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en het rondpunt met de Retranchementstraat. Van 9.00 tot 21.00 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Sparrendreef, Kustlaan, Bronlaan en Hazegrasstraat, tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Kalvekeetdijk. Van 8.30 tot 17.00 uur is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.

De deelnemende voertuigen van de Zoute GT Tour en Zoute Concours D'élégance passeren vanaf 12.30 uur op de Zeedijk-Het Zoute. Dit brengt mogelijk extra verkeershinder mee.