De Kustpijl 2017

20170905 Kustpijl

Zaterdag 9 september 2017 gaat de UCI-wielerwedstrijd de Kustpijl door in Damme en Knokke-Heist. Het sportevent is opgesplitst in een wedstrijd voor eliterenners en afwachtingskoers voor gentlemen. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de Kustpijl vlot te laten verlopen. Houd rekening met extra verkeershinder en volg de richtlijnen van de politie en seingevers.

De Kustpijl

Het startschot wordt om 13.00 uur gegeven op de Zeedijk-Heist ter hoogte van de Raan. Hier komen de eliterenners ook omstreeks 17.30 uur over de eindmeet. Het parcours is opgesplitst in vijf grote en tien lokale ronden.
Tijdens de vijf grote ronden rijden de deelnemers via de Zeedijk-Heist naar de Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan, Dudzelestraat, Westkapelse Steenweg (Brugge), Damse Steenweg (Brugge), Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, Breed Veertien, Bakboord en Heistlaan. Op het einde van de vijfde ronde rijden de wielrenners een eerste keer naar de aankomstzone op de Zeedijk-Heist via de Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (N34), Zeerobbenlaan, Zeedijk-Albertstrand, Wandelaar, Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef en Anemonenlaan. Tijdens de tien lokale ronden rijden de eliterenners via de Parkstraat naar de Elizabetlaan, Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat , Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (N34), Zeerobbenlaan, Zeedijk-Albertstrand, Wandelaar, Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef, Anemonenlaan en Zeedijk-Heist.

Gentlemen's race

Gelijktijdig met de grote ronden van de Kustpijl gaat ook de afwachtingskoers voor gentlemen door. De wedstrijd start om 13.15 uur op de Zeedijk-Heist ter hoogte van de Raan, waar de deelnemers ook omstreeks 14.50 uur finishen. De renners rijden via de Zeedijk-Heist, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan, Anemonenlaan en Zeedijk-Heist naar de eindmeet. De renners rijden in totaal twaalf ronden.

Verkeersmaatregelen

Van 6.00 tot 20.30 uur wordt de zeedijk van de Parkstraat tot en met de Zeegrasstraat afgesloten voor alle verkeer door de op- en afbouw van de infrastructuur voor de wielerwedstrijd.

Tijdens de grote ronden (12.00 tot ± 15.30 uur) van de Kustpijl is het niet toegelaten te rijden in de Parkstraat van de Elizabetlaan naar de zeedijk; de Heistlaan, van de Dudzelestraat (N376) naar de Elizabetlaan; de Dudzelestraat (N376), van de Westkapelse Steenweg (Brugge) naar het rondpunt met de Heistlaan; de Westkapelse Steenweg (Brugge), van de Damse Steenweg (Brugge) naar de Dudzelestraat (N376); de Damse Steenweg/Dudzelesteenweg (Damme), van de Koolkerkesteenweg naar de Westkapelse Steenweg; de Koolkerkesteenweg/Westkapellesteenweg/Oostkerkestraat (Knokke-Heist), van de Dudzelestraat (N376) tot de Dammesteenweg (Damme); de Dorpsstraat, van de Westkapellestraat naar de Dudzelestraat (N376); de Westkapellestraat (van de Hendrik Consciencestraat naar de Dorpsstraat); Breed Veertien, van Bakboord naar de Westkapellestraat; én Bakboord, van de Heistlaan naar Breed Veertien.

Tijdens de lokale ronden (± 15.00 tot ± 18.00 uur) is het niet toegestaan te rijden in de Parkstraat, van de Elizabetlaan naar de zeedijk; de Heistlaan, van de Marktstraat naar de Elizabetlaan; de Marktstraat van de Bondgenotenlaan naar de Heistlaan, de Westkapellestraat, van de Hendrik Consciencestraat naar Bondgenotenlaan; de Hendrik Consciencestraat, van de Pannenstraat naar de Westkapellestraat; de Polderstraat, van de Knokkestraat naar de Pannenstraat; de Rampe, van de Elizabetlaan naar de Knokkestraat; de Zeerobbenlaan, van de zeedijk naar de Elizabetlaan; de Jozef Nellenslaan, van de Poststraat naar de Bergdreef; de Duinendreef, van de Anemonenlaan naar de Poststraat én de Anemonenlaan, van de zeedijk naar het Sint-Michielsplein.

Tijdens de afwachtingswedstrijd (13.15 tot ± 14.50 uur) is het verboden te rijden in de Parkstraat, van de Elizabetlaan naar de zeedijk; de Heistlaan, van Marktstraat naar de Elizabetlaan; de Marktstraat van de Bondgenotenlaan naar de Heistlaan; de Westkapellestraat van de Hendrik Consciencestraat naar de Bondgenotenlaan; de Hendrik Consciencestraat van de pannestraat naar de Westkapellestrraat; de Polderstraat, van de Knokkestraat naar de Pannenstraat; de Rampe, van de Elizabetlaan naar de Knokkestraat en de Anemonenlaan, van de zeedijk naar de Elizabetlaan.

Het is van 10.00 tot 18.00 uur verboden te parkeren in Knokke-Heist in de Parkstraat, de Rampe, de Heistlaan (tussen de Vredestraat en Elizabetlaan), Bakboord, Breed Veertien (tussen Bakboord en de Westkapellestraat), de Westkapellestraat (tussen Breed Veertien en de Hendrik Consciencestraat), de Hendrik Consciencestraat, de Polderstraat, de Zeerobbenlaan, de Zeedijk-Albertstrand (tussen de Zeerobbenlaan en Wandelaar), de Wandelaar, de Bergdreef, de Jozef Nellenslaan (tussen de Duinendreef en Bergdreef), de Duinendreef (tussen de Anemonenlaan en Duinbergenlaan), het Sint-Michielsplein (zijde van de Duinendreef en Anemonenlaan), de Anemonenlaan (tussen de zeedijk en Duinendreef), de Dorpsstraat (tussen de Dudzelestraat en Herenweg), de Herenweg (tussen de Dorpsstraat en Westkapellestraat), het parkeerterrein in de Knokkestraat, de Knokkestraat (tussen de Polderstraat en Pannestraat (kant onpare huisnummers) en de Elizabetlaan (noordelijke rijbaan; tussen de Krommedijk en Parkstraat).

Vanaf 8 september om 7.00 uur tot 9 september om 18.30 uur is het niet toegelaten te parkeren op de zeedijk in Knokke-Heist tussen de Parkstraat en Anemonenlaan.