Wielerweekend Damme - Verkeersmaatregelen

20170316 MEMORIAL

Stad Damme staat dit weekend in het teken van de koers. De nieuwelingen en juniores strijden tijdens de Memorial burgemeester Dirk Bisschop en Guido Reybrouck Classic voor een plekje op het podium.

De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeersmaatregelen om het sportweekend vlot en veilig te laten verlopen. Houd rekening met een gewijzigde verkeerssituatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. Respecteer ook de verkeerssignalisatie.

Zaterdag 18 maart - Memorial burgemeester Dirk Bisschop

De 1e wedstrijd van de Memorial burgemeester Dirk Bisschop start zaterdag om 15u t.h.v. de markt van Damme. De renners rijden 10 ronden van 5,5 km door de Kerkstraat, Damse Vaart-Zuid en Polderstraat.

Op vrijdag 17 maart start de organisatie met de opbouw van de start- en aankomstzone. De markt wordt al om 8u parkeervrij gemaakt. Op zaterdag is het vanaf 13u ook niet mogelijk te parkeren in de Kerkstraat. Vanaf 14u is er ook geen verkeer meer toegelaten. Na elke doortocht kan je het parcours oprijden in de rijrichting van de renners. De verkeerssituatie is opnieuw normaal omstreeks 17u30.

Het centrum van Damme blijft vlot bereikbaar tijdens de wedstrijd. Het verkeer uit de richting van Brugge kan het centrum bereiken via de omleiding door Koolkerke.

Zondag 19 maart - Guido Reybrouck Classic

De internationale wedstrijd Guido Reybrouck Classic start zondag om 14u30 t.h.v. de markt van Damme. De juniores rijden eerst 2 ronden in Groot-Damme en Brugge en daarna 6 lokale ronden. De wedstrijd voor de nieuwelingen start 15 min later. Deze renners rijden 9 lokale ronden door de Kerkstraat, Damse Vaart-Zuid, Sifon, Leopoldsvaart-Oost en Oude Sluissedijk.

Op zondag is het vanaf 10u niet langer mogelijk de wagen te parkeren in het centrum van Damme. Vanaf 13u30 is er ook geen verkeer meer toegelaten door de opstelling van de koerskaravaan en start van de wedstrijden. Na elke doortocht kan je het parcours oprijden in de rijrichting van de renners. De verkeerssituatie is opnieuw normaal omstreeks 17u30.

Het centrum van Damme blijft vlot bereikbaar tijdens de wedstrijd. Het verkeer uit de richting van Brugge kan het centrum bereiken via Koolkerke of de Damse Vaart-Zuid. Uit de richting van de Natiënlaan (N49) kan je rijden via de Vredestraat en Oude Sluissedijk. Het verkeer komende van Vivenkapelle kan het centrum van Damme bereiken via het parcours.

Randparkings

De randparkings Damme-Oost (langs de Oude Sluissedijk) en Damme-Zuid (langs de Damse Vaart) blijven tijdens het wielerweekend bereikbaar. Wil je de parkeer- en verkeersdrukte vermijden? Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het centrum van Damme.