Resultaten actie kusttram

Ma 11.02.2019 - 11:12
Tram

Zaterdag 09 februari 2019, hielden we opnieuw een grote actie op de Kusttram. Bij deze acties wordt vooral controle gedaan naar illegale vreemdelingen, verdovende middelen en reizigers zonder geldig vervoersbewijs.

De actie kaderde in de opleiding van een Aspirant-Hoofdinspecteur aan de West-Vlaamse Politieschool en werd gehouden zowel in de politiezone Bredene/De Haan als in de politiezone Blankenberge/Zuienkerke.

We controleerden 36 trams en naar schatting 1.430 reizigers.

Lees meer →

Veilige volgafstand

Do 07.02.2019 - 9:10
Volgafstand

Vlaamse automobilisten vinden bumperkleven ergerlijk en gevaarlijk, maar kunnen zelf onvoldoende inschatten wat een veilige volgafstand is. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV lanceren daarom een vervolg op de succesvolle "Last Night A DJ Saved My Life"-campagne die bestuurders helpt om altijd op een veilige afstand te rijden. Regi, Tourist Le MC en Jasper Steverlinck ondersteunen de campagne met hun eigen covers van de discohit.

Van 4 februari tot 3 maart voert de VSV een affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen met de slogan "Veilige volgafstand? Zing Last Night A DJ Saved My Life". Regi, Jasper Steverlinck en Tourist Le MC ondersteunen de campagne met een eigen versie van de discohit uit 2002, die ze speciaal voor de gelegenheid hebben opgenomen en zullen delen met hun fans. Op maandag 4 februari maakt radiozender MNM tijdens de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow nog een vierde artiest bekend die een cover heeft opgenomen. Verder zijn er radiospotjes op JOE FM, MNM, Q Music en Studio Brussel en gerichte advertenties op sociale media, en ook het verkeersveiligheidsmagazine Kijk Uit besteedt aandacht aan de campagne.

Lees meer →

Resultaten verkeerscontrole

Ma 28.01.2019 - 11:00

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari 2019 hielden wij alcohol- en drugscontroles in het verkeer.

Er werden in totaal 140 bestuurders en voertuigen gecontroleerd.

Alcoholcontroles

131 bestuurders legden een negatieve sampling af.

  • 4 bestuurders legden een ademtest af met als resultaat "A"-Alert. Het resultaat van de ademanalyse lag onder 0,22 mg/ual. Hun rijbewijs werd dan ook niet ingetrokken en er werd natuurlijk ook geen onmiddellijke inning uitgeschreven.
  • 1 bestuurder legde een ademtest af met als resultaat "A" - Alert. Het rijbewijs van deze bestuurder werd voor 3 uur ingetrokken. De onmiddellijke inning van 179 euro werd via betaalterminal betaald.
  • 2 bestuurders legden een ademtest af met als resultaat "P" - Positif. Het rijbewijs van deze bestuurders werd voor 6 uur ingetrokken.
  • 2 bestuurders legden een ademtest af met als resultaat "P"- Positif. Het rijbewijs van deze bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén van de bestuurders reed ook spijts verval van het recht tot sturen (rijbewijs ingetrokken).
Lees meer →