Verkeerscontrole

Woensdag 16 januari 2019 hielden we een verkeerscontrole in samenwerking met VlaBel (Vlaamse Belastingsdienst).

Er werden in totaal 29 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders legden een ademtest af met als resultaat "Safe"

Dit zijn de resultaten :

PROCESSEN-VERBAAL :

· 1 voor een niet-verzekerd en niet-ingeschreven voertuig. Het voertuig is inbeslag genomen en getakeld. Na regularisering wordt het voertuig overgedragen aan VlaBel gelet op de nog openstaande belastingschuld van circa 8.000 euro.

· 1 voor het niet naleven van de van een voorlopig rijbewijs model 36 maanden. Er hangt geen L-teken achteraan aan het voertuig. Er zitten 3 passagiers in de wagen en er is geen begeleider aanwezig.

· 1 voor de bestuurder en eigenaar van een vierwielige bromfiets Ligier. De bestuurder heeft geen rijbewijs categorie AM en valt niet onder de voorwaarden van vrijstelling rijbewijs. Het voertuig is op bevel van de parketmagistraat geïmmobiliseerd (getakeld) tot betrokkene een geldig rijbewijs kan voorleggen.

· 1 wegens geen houder rijbewijs. Persoon ingeschreven in de Belgische bevolkingsregisters legt een niet-Europees rijbewijs voor afgeleverd na de datum van inschrijving in de Belgische bevolkingsregisters. Voertuig in beslag genomen (getakeld) tot de bestuurder/eigenaar een geldig rijbewijs kan vertonen of tot aan de verkoop van de wagen.

ONMIDDELLIJKE INNINGEN

· 3 voor het gebruik van een mobiele telefoon aan het stuur van een voertuig ten bedrage van 116 euro per overtreding

· 1 voor het inhalen over een verdrijvingsvlak ten bedrage van 58 euro



PROCESSEN-VERBAAL VAN WAARSCHUWING

· 3 op het vlak van de materie rijbewijzen

· 2 voor het niet bij hebben van een geldig Verzekeringsbewijs

· 3 voor defecte lichten