Veiligheidsmonitor 2018

De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over :

  • uw onveiligheidsgevoel,
  • buurtproblemen,
  • preventie,
  • het slachtofferschap en
  • de kwaliteit van het politieoptreden.

Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen. Ook onze politiezone werkt hier aan mee

De verzamelde informatie bevat waardevolle indicatoren voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van uw gemeente/stad. Wij vragen u dan ook om deze Veiligheidsmonitor, als u werd gekozen, gunstig te onthalen en de nodige tijd te nemen om de vragen van de enquête te beantwoorden.

Uw medewerking is dus van groot belang. Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

Praktisch gezien zullen de verschillende vragenlijsten betreffende de Veiligheidsmonitor rond half maart van dit jaar worden verspreid. De personen die via een statistische toevalssteekproef worden geselecteerd zullen de enquête in de bus krijgen. De resultaten worden begin 2019 verwacht zodat deze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen. Wij zullen deze resultaten oa gebruiken bij de opmaak van een nieuw Zonaal Veiligheidsplan.

Alvast dank voor uw deelname!