Parkeren in Blankenberge vanaf 15 januari 2018

Zowel bewoners als tweedeverblijvers kunnen vanaf 15 januari 2018 een parkeerkaart van 50 euro en/of een parkeerabonnement van 125 euro kopen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in de parkeershop van OPC. Tweedeverblijvers dienen eerst achter een attest te gaan op de belastingsdienst in het stadhuis.

Met de parkeerkaart (vroegere bewonerskaart) kan je tijdens weekends, op feestdagen en gedurende de schoolvakanties gratis parkeren en dat in alle blauwe zones van de stad. Zonder de parkeerkaart is de maximum parkeerduur beperkt tot één uur met de parkeerschijf. Buiten deze periodes (dus weekdagen, schooldagen) kan iedereen er gratis parkeren.

Het parkeerabonnement laat je toe om in alle betalende zones van Blankenberge gratis te parkeren tijdens weekends, op feestdagen en gedurende de schoolvakanties. Zonder het parkeerabonnement betaal je 1,50 euro per uur tussen 9 en 19 uur. Buiten deze periodes (dus weekdagen, schooldagen) kan iedereen er gratis parkeren. In de betalende zone kan je de eerste tien minuten gratis parkeren met ticket (het zogenaamde gazettetarief).

Tijdens de periode van het betalend parkeren zijn er rond het centrum zones voor kortparkeren. De maximum parkeerduur wordt dan beperkt tot maximum 1 uur in de Onderwijsstraat, rond de St.-Rochuskerk, op het Koning Leopold III-plein, in de Seb. Vernieuwestraat en de Gen. Lemanstraat. Daarnaast zijn er rond het centrum ook nog de klassieke laad- en loskades (bv. Weststraat, P. Devauxstraat, Koning Leopold-III-plein (kant bank), P. Benoîtstraat, enz.).

Opgelet! Het parkeerregime rond het stadhuis wordt gewijzigd. Om bezoekers van het stadhuis meer parkeermogelijkheden te bieden wordt de blauwe zone met parkeerschijf maximum 1 uur uitgebreid met de strook langs het middenpleintje, evenwijdig met de voorzijde van het stadhuis. Deze regeling voor de bezoekers is van toepassing van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot en met 18 uur. Langparkeren met de parkeerkaart voor bewoner of tweedeverblijver is op deze plaatsen niet toegelaten.

http://www.blankenberge.be/Inwoners/Nederlands/Home/Over-de-stad/Publicaties/Nieuws/page.aspx/1937?xf_itemId=4476&xf_selectionDatapartId=1231

http://www.blankenberge.be/01/MyDocuments/2018_01_11_bijlage_01_BLANKENBERGE_PLAN2018_Parkeerregime.pdf

http://www.parkeren.be