UPDATE VERWACHTE STORM!!

De storm die de volgende dagen verwacht wordt, kan, zoals het er nu uitziet, vergeleken worden met de Sinterklaasstorm van 2013. In Blankenberge worden dan ook gelijkaardige preventieve maatregelen genomen zoals in 2013. Die maatregelen hebben toen hun effect gehad.



Deze nacht, woensdag op donderdag, wordt iets na middernacht een eerste hoge waterstand verwacht. Het hoog water op donderdagmiddag en tijdens de nacht van donderdag en vrijdag zou minder hoog zijn.



Vrijdag in de loop van de morgen draait de wind naar noord-west en neemt in kracht toe. Men verwacht 6 à 7 Beaufort met pieken tot 10 Beaufort. De combinatie van deze storm met springtij zal er voor zorgen dat de waterstand op vrijdag 13 januari 2017 rond 14.00 uur zeer hoog zal zijn. Wees ook alert voor de wind en maak alles wat los ligt of hangt, vast!



Heel wat veiligheidsmaatregelen worden deze avond, woensdag 11 januari 2017 om 18.00 uur en dit tot vrijdag 13 januari 2017 in de late namiddag, van kracht:

• afsluiten Pier enkel voor en tijdens de storm

• afsluiten Oosterstaketsel en Westerstaketsel enkel voor en tijdens de storm

• afsluiten Parking I Franchommelaan (Barcadère), parking met boot Victorine. De parking kan onder water komen te staan door de stuwing van het water. Er geldt een parkeerverbod dit voor de volledige periode



Verder worden alle nodige maatregelen, zoals het plaatsen van schotten, plaatsen van grote zandzakken, klaar houden van kleine zandzakken enz. voorzien

Wij houden u hier regelmatig op de hoogte van de actuele toestand.

We herhalen nog eens dat het hoogste tij verwacht wordt op vrijdag na de middag!!