Het Herfstverlof is een schoolvakantie en dat betekent dat men ook op weekdagen moet betalen om te parkeren daar waar het betalend parkeren van toepassing is. 

Ook de Blauwe zones zijn tijdens de weekdagen van kracht, vergeet dus niet uw parkeerschijf te leggen als u in dergelijke zone parkeert.  Waar zijn die zones gevestigd? :

 • zone 1: Oudstrijderstraat, Diksmuidestraat, Houthulstraat, Rode-Kruisstraat en K. Deswertlaan
 • zone 2: Ijzerstraat, Serg. De Bruynestraat, Vlaamsestraat, Marixstraat, P. Krugerstraat , Ontmijnerstraat , Waterkasteelstraat.
 • zone 3: Stationstraat , J. Vandeputtelaan, Koninginlaan tussen Marie-Josélaan en Leopold III plein.

 •  

   

  Gelieve er rekening mee te houden dat er vanaf Vrijdag 24 oktober 2014 tot en met 27 oktober 2014 tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in de Blankenbergse Dijk ter hoogte van nr. 156b, gelegen tegen de Kuiperscheeweg, wegens herstelling van wegverzakking. 

  Omleiding wordt voorzien.

   

  HOE WONINGINBRAKEN VOORKOMEN TIJDENS DE DONKERE MAANDEN?

  Tijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiode in oktober/november vormen een extra risicoperiode, doordat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Bovendien hebben inbrekers de voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden.

  Leg zeker de nadruk op dit punt tijdens uw contacten met de burgers. Aarzel niet om deze tips op de website van uw zone/gemeente of op uw sociale netwerken te zetten.

  Hieronder vindt u de voornaamste tips om te verspreiden.  

 • Zorg voor zichtbaarheid en licht: installeer een timer op uw lampen en stel ze zo in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende kamers aan en uit gaat volgens uw leefpatroon.
 • Installeer verlichting  met bewegingsdetectie rond uw woning.
 • Sluit ramen en deuren af, ook al verlaat u een ruimte of uw woning maar even.
 • Laat geen briefje betreffende uw afwezigheid achter op uw deur. 
 • Doe een aanvraag voor gratis toezicht op uw woning tijdens uw afwezigheid. Hiervoor kan u zich wenden tot de lokale politie als u op vakantie vertrekt of surf naar www.police-on-web.be.
 • Geef uw woning een bewoonde indruk.
 • Ga na of uw woning zichtbaar is vanop de straat en verwijder eventuele planten of bomen die de zichtbaarheid verminderen.
 • Laat geen gereedschappen of ladders rondslingeren, die de inbraak kunnen vergemakkelijken. Sluit uw tuinhuis af met een sleutel.
 • Verberg aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen goederen, zoals juwelen, gsm's, videomateriaal, computers en andere waardevolle elektronische apparatuur. 
 • Plaats de verpakking van uw nieuwe flatscreentelevisie niet op uw trottoir. Inbrekers weten hierdoor dat er iets te stelen valt. 
 • Breng uw waardevolle voorwerpen (geld en juwelen) naar een bankkluis.
 • Registreer de serienummers en noteer de bijzondere kenmerken van uw waardevolle voorwerpen en maak foto’s van uw juwelen. Het registratieformulier is verkrijgbaar op www.besafe.be (rubriek: Onze publicaties).
 • Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk. De diefstalpreventieadviseur van de lokale politie geeft u hierover graag gratis advies.
 • Hou ook een oogje in het zeil voor uw buren en signaleer verdachte gedragingen onmiddellijk aan de politiediensten via het nummer 101 of via het nummer van uw lokale politiezone. Noteer ook de nummerplaat en het merk van een verdachte wagen en geef dit door aan de politie.
 • Meer informatie en preventietips vindt u via deze link: https://www.besafe.be/tips/hoe-verkleint-u-kans-inbraak-bij-u-thuis-5-belangrijkste-tips.  

  Zowel de inwoners van Blankenberge als van Zuienkerke kunnen gratis diefstalpreventie-advies aanvragen bij de Preventiedienst van de stad Blankenberge Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 050/43.57.32

  Groenestraat

  Gelieve er rekening mee te houden dat er vanaf maandag 20 oktober 2014 tot einde werken (+/- 07 november 2014) geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in de Groenestraat komende van de Prinsenlaan, daar er eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd.  
  De rijrichting vanaf de Ooststraat blijft wel open. Dit wegens aanleg van nutsleidingen.

  Grote Markt

  Gelieve er rekening mee te houden dat er vanaf maandag 20 oktober 2014 tot en met 23 oktober 2014 geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn op de Grote Markt tussen de Haelenstraat en de De Smet de  Naeyerlaan wegens herstel zebrapad.
  Wegomlegging voorzien via Haelenstraat.

   

  Hierna vindt u een overzicht van de resultaten van alle verkeerscontroles in de week van 13 tot en met 19 oktober 2014 in de politiezone Blankenberge/Zuienkerke.

  Verkeerscontrole Portus

  Op maandag 13 oktober 2014 werd in samenwerking met de lokale politie Brugge, lokale politie Damme/Knokke-Heist en de scheepvaartpolitie Zeebrugge een verkeerscontrole gehouden in en rond de haven van Zeebrugge.

  Er werden door medewerkers van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke in totaal 110 bestuurders en voertuigen gecontroleeerd.

  De 110 bestuurders werden allen aan een ademtest onderworpen, ze legden allen een test af met als resultaat "S" - Safe.

  2 bestuurders legden een positieve speekseltest af (drugs in het verkeer), hun rijbewijs wordt op beval van de procureur des Konings onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

  Andere overtredingen:

  1 onmiddelijke inning niet handenvrij telefoneren
  1 proces-verbaal niet gekeurd voertuig
  3 processen-verbaal van waarschuwing wegens niet bij hebben geldig verzekeringsbewijs
  2 processen-verbaal van waarschuwing wegens defect dimlicht
  2 processen-verbaal van waarschuwing wegens keuring verlopen
  1 proces-verbaal van waarschuwing wegens niet bij hebben rijbewijs
  1 proces-verbaal van waarschuwing wegens nummerplaat niet meer leesbaar


  Preventieve fietscontrole

  Op dinsdag 14 oktober 2014 werd een preventieve fietscontrole gehouden.

  117 fietsen werden gecontroleerd.  104 fietsen waren in orde, 13 fietsen waren niet in orde.  Wij blijven tot 16 november 2014 regelmatig preventieve fietscontroles gehouden.  Na 16 november 2014 worden dit repressieve controles.


  Algemene verkeerscontrole

  Op zaterdag 18 oktober 2014 werd een algemene verkeerscontrole gehouden.

  1 proces-verbaal niet verzekerd voertuig/rijbewijs niet bij/niet handenvrij bellen.  Het voertuig werd in beslag genomen
  1 proces-verbaal wegens niet dragen gordel/niet handenvrij bellen/rijbewijs niet bij/identiteitskaart niet bij

  1 onmiddellijke inning wegens strafbare alcoholopname (rijbewijs ingehouden voor 3 uur
  2 onmiddellijke inningen wegens niet handenvrij bellen
  1 onmiddellijke inning wegens niet dragen veiligheidsgordel
  1 onmiddellijke inning niet dragen beschermende kledij motorrijder

  2 processen-verbaal van waarschuwing bromfiets klasse A rijdt iets te snel/geldig verzekeringsbewijs niet bij
  3 processen-verbaal van waarschuwing wegens reproductienummerplaat niet voldoende leesbaar
  1 proces-verbaal van waarschuwing wegens rijbewijs niet bij.