Deze morgen, dinsdag 21 oktober 2014, werd het waarschuwingsniveau voor de storm opgetrokken van ‘stormtij’ (5m60 TAW) naar ‘gevaarlijk stormtij’ (5m90 TAW) – ter vergelijking: Sinterklaasstorm van 5.12.2013 bereikte 6m TAW.

Er werd besloten om dezelfde maatregelen in te voeren als bij de Sinterklaasstorm.

Dit betekent dat de waterkerende schotten in de Franchommelaan en in de tunnel onder de Zeedijk (thv Charlierhelling) deze namiddag door BODI (technische dienst) worden dichtgezet.

Het Oosterstaketsel en de Pier worden deze namiddag afgesloten. Wij roepen u op om niet voorbij de afsluitingen te gaan en dit voor uw veiligheid.

Naast deze maatregelen werd tevens gestart met het optrekken van een berm thv De Brislam, het sanitiar paviljoen thv Van Praethelling en de King Beach.

Tevens worden een 200-tal zandzakken preventief gevuld bij BODI en er worden zandzakken voorzien op de hoek van de Havenstraat met de De Smet de Naeyerlaan.

Waarschuwing geldig voor morgen, dinsdag 21 oktober en overmorgen, woensdag 22 oktober 2014

Een depressiekern, die het restant is van de orkaan Gonzalo, zorgt morgen dinsdag 21/10/2014 over grote delen van de zuidelijke Noordzee voor een noordwesterstorm.

Het hoogwater kan in de nacht van dinsdag 21/10/2014 op woensdag 22/10/2014 omstreeks 01u30 een peil bereiken van 560 cm TAW (opzet +107 cm), waardoor de waterstand voor "Stormtij Kust" (560 cm) wordt bereikt. De daarop volgende hoogwaters geven voorlopig geen aanleiding meer tot een "Stormtij Kust".

Er staat morgen een stormachtige wind (8 Bft) uit ZW, na de middag ruimend naar WNW en toenemend tot stormachtig of storm (8-9 Bft). Er zijn rukwinden mogelijk tot 120 km/u. Langs de kust staat er vanaf morgenmiddag een harde (7 Bft) en tijdelijk stormachtige wind (8 Bft) uit WNW, met rukwinden tot 100 km/u

Aan de kust neemt de golfhoogte toe van 1,20 m morgenvoormiddag tot rond 2,80 m morgenavond.

De toegang tot het Oosterstaketsel wordt in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten;

Groenestraat

Gelieve er rekening mee te houden dat er vanaf maandag 20 oktober 2014 tot einde werken (+/- 07 november 2014) geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in de Groenestraat komende van de Prinsenlaan, daar er eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd.  
De rijrichting vanaf de Ooststraat blijft wel open. Dit wegens aanleg van nutsleidingen.

Grote Markt

Gelieve er rekening mee te houden dat er vanaf maandag 20 oktober 2014 tot en met 23 oktober 2014 geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn op de Grote Markt tussen de Haelenstraat en de De Smet de  Naeyerlaan wegens herstel zebrapad.
Wegomlegging voorzien via Haelenstraat.

 

Hierna vindt u een overzicht van de resultaten van alle verkeerscontroles in de week van 13 tot en met 19 oktober 2014 in de politiezone Blankenberge/Zuienkerke.

Verkeerscontrole Portus

Op maandag 13 oktober 2014 werd in samenwerking met de lokale politie Brugge, lokale politie Damme/Knokke-Heist en de scheepvaartpolitie Zeebrugge een verkeerscontrole gehouden in en rond de haven van Zeebrugge.

Er werden door medewerkers van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke in totaal 110 bestuurders en voertuigen gecontroleeerd.

De 110 bestuurders werden allen aan een ademtest onderworpen, ze legden allen een test af met als resultaat "S" - Safe.

2 bestuurders legden een positieve speekseltest af (drugs in het verkeer), hun rijbewijs wordt op beval van de procureur des Konings onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Andere overtredingen:

1 onmiddelijke inning niet handenvrij telefoneren
1 proces-verbaal niet gekeurd voertuig
3 processen-verbaal van waarschuwing wegens niet bij hebben geldig verzekeringsbewijs
2 processen-verbaal van waarschuwing wegens defect dimlicht
2 processen-verbaal van waarschuwing wegens keuring verlopen
1 proces-verbaal van waarschuwing wegens niet bij hebben rijbewijs
1 proces-verbaal van waarschuwing wegens nummerplaat niet meer leesbaar


Preventieve fietscontrole

Op dinsdag 14 oktober 2014 werd een preventieve fietscontrole gehouden.

117 fietsen werden gecontroleerd.  104 fietsen waren in orde, 13 fietsen waren niet in orde.  Wij blijven tot 16 november 2014 regelmatig preventieve fietscontroles gehouden.  Na 16 november 2014 worden dit repressieve controles.


Algemene verkeerscontrole

Op zaterdag 18 oktober 2014 werd een algemene verkeerscontrole gehouden.

1 proces-verbaal niet verzekerd voertuig/rijbewijs niet bij/niet handenvrij bellen.  Het voertuig werd in beslag genomen
1 proces-verbaal wegens niet dragen gordel/niet handenvrij bellen/rijbewijs niet bij/identiteitskaart niet bij

1 onmiddellijke inning wegens strafbare alcoholopname (rijbewijs ingehouden voor 3 uur
2 onmiddellijke inningen wegens niet handenvrij bellen
1 onmiddellijke inning wegens niet dragen veiligheidsgordel
1 onmiddellijke inning niet dragen beschermende kledij motorrijder

2 processen-verbaal van waarschuwing bromfiets klasse A rijdt iets te snel/geldig verzekeringsbewijs niet bij
3 processen-verbaal van waarschuwing wegens reproductienummerplaat niet voldoende leesbaar
1 proces-verbaal van waarschuwing wegens rijbewijs niet bij.

 

 

eedaflegging2

Deze morgen, vrijdag 17 oktober 2014, legden de Inspecteurs VANBRABANT Stefan en VAN TROYEN Lisa, in de handen van de voorzitter van het politiecollege DE KLERCK Patrick, burgemeester van Blankenberge, de eed af.

VAN TROYEN Lisa vervoegde op 01 mei 2014 de politiezone Blankenberge/Zuienkerke nadat zij na haar opleiding door de Federale Politie afgedeeld werd naar de Scheepvaartpolitie Gent.

VANBRABANT Stefan vervoegde op 01 juli 2014 onze politiezone en was daarvoor tewerkgesteld in de politiezone Bredene/De Haan.  Stefan liep wel zijn stage tot inspecteur van politie in onze politiezone.