Politie trapt BOB-eindejaarscampagne af

N.a.v. de start van de winterBOB-campagne voerde Lokale Politie Dendermonde afgelopen weekend een grootschalige controle uit op het sturen onder invloed van alcohol en drugs. Twee bestuurders hadden te veel gedronken en drie bestuurders legden een positieve drugtest af.

WinterBOB 2021

De controles vonden plaats op drie verschillende locaties met name Appels, Sint-Gillis en Schoonaarde. Onze ploegen zetten 97 bestuurders aan de kant voor de afname van een ademtest. 95% van de bestuurders legde een negatieve alcohol- en drugstest af.

Eén bestuurders blies alarm en kreeg een rijverbod van 3 uur en een onmiddellijke inning van 187,84 euro. Eén bestuurder had 1,63 promille alcohol in het bloed en legde bijgevolg een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Drie andere bestuurders reden onder invloed van drugs en moesten hun rijbewijs ook onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Daarenboven zullen deze vier bestuurders zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Naast deze inbreuken op het rijden onder invloed stelde de politie tijdens deze actie ook nog andere overtredingen vast. Zo konden twee bestuurders konden geen verzekeringsbewijs voorleggen en was het voertuig van twee andere niet conform de technische eisen. Daarnaast reed een chauffeur zonder rijbewijs rond. Verder was er ook nog een voertuig met een vervallen keuring en haalde de ploeg een niet verlichte aanhangwagen uit het verkeer. Tot slot kreeg een bestuurder ook nog een boete voor het vervoeren van een kind in de wagen zonder beveiligingssysteem. 

Ook buiten deze gerichte acties doen onze ploegen dagelijks toezicht op het sturen onder invloed.  De controles kunnen zowel overdag als ’s nachts, in de week of in het weekend plaatsvinden. 

De campagne loopt nog tot 31 januari 2022 en denk eraan #goforzero #samenwerkenaaneenveiligestad. 

Labels