Inbraakpreventie: maak zelf het verschil!

Wist je dat tijdens de nationale actieweek van 19 tot 25 oktober de 7de editie van #1dagniet plaatsvindt? In deze periode dag streeft men in België naar 1 dag zonder woninginbraken en vraagt men aan iedereen om initiatieven te nemen om inbraken te voorkomen of aandacht te schenken aan deze problematiek.



 

Tips diefstalpreventie woninginbraak

Lokale politie Dendermonde gaat samen met jullie de strijd tegen woninginbraken aan! Met de omschakeling van de zomer- naar de wintertijd komende zaterdag op zondag, willen we het belang van inbraakbeveiliging nog eens extra onder de aandacht te brengen. Immers, door eenvoudige ingrepen kan je al grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken.

Uit onze vaststellingen blijkt dat inbrekers dikwijls niet meer dan 5 minuten nodig hebben om je huis te betreden, je te bestelen en te vluchten. Je hoeft dus niet lang afwezig te zijn; het is voldoende om even boodschappen te gaan doen of je kinderen naar school te brengen. Het is een feit dat het aantal inbraken toeneemt tijdens de donkere maanden. Het moment is dus aangebroken om jezelf af te vragen wat je kan doen om inbraken te voorkomen. Deze tips helpen je alvast op weg.

Labels