Besafe@home 2021

Besafe@home

1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit.

Het doel van deze actie is burgers aan te moedigen om na te denken over datgene wat ze zelf kunnen doen om deze fenomenen aan te pakken. Met dit initiatief willen we de burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen diefstal en een springplank bieden voor de initiatieven die ontwikkeld worden door de politie en de gemeentelijke preventiediensten. De BeSafe@home-campagne zal in de eerste plaats op inbraakpreventie gefocust zijn.

De actie zal van 18 tot 24 oktober 2021 in heel België plaatsvinden. We maken opnieuw gebruik van de overgang naar het winteruur om de burgers zo goed mogelijk te sensibiliseren in verband met het belang van het nemen van eenvoudige en efficiënte maatregelen om zich tegen inbraak te beschermen.

In onze politiezone zet wij opnieuw in op speeddpa’s (snelle diefstalpreventieadviezen). Op basis van de inbraakcijfers van de voorbije jaren kozen we enkele straten uit voor deze actie. Tijdens een snelle controle hebben we vooral aandacht voor de cilindersloten die uitsteken en ramen die op kip staan. Dit zijn risicofactoren die het inbrekers gemakkelijk maken om in te breken in woningen.

Bij wie we geen opmerkingen hebben geven we een groene flyer met info, op de rode flyer duiden we aan waar het beter kan. Iedereen is sowieso uitgenodigd om contact op te nemen met onze dienst om een vrijblijvend uitgebreid advies te krijgen op maat van de eigen woning.

Ondertussen zijn we reeds langsgeweest in volgende straten: Blauwe Steenstraat, Ganzegavers (deels), Pater Ruttenplein, Reihagenstraat, Resedalaan, Sint – Margrietstraat, Spoorwegstraat (deels) en Warmen Haard. De bewoners van deze straten hebben dus reeds een flyer in de bus ontvangen van onze diensten.

 

Labels