Verkeersveilige Dag 27/02/2024

27.02.2024

Op meer dan 120 locaties in de provincie Oost-Vlaanderen werden op dinsdag 27 februari 2024 verkeerscontroles uitgevoerd. Met deze Verkeersveilige Dag willen de initiatiefnemers - de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter en de procureur-generaal i.s.m. de lokale en federale politie- de Oost-Vlaamse autobestuurders sensibiliseren over de gevaren van vier grote killers in het verkeer: rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van een gordel, afleiding (gsm’en achter het stuur) en overdreven en onaangepaste snelheid.

Ook in onze politiezone werden controles uitgevoerd. Er werden 148 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest door middel van het samplingtoestel. De ademtests resulteerden allemaal safe. Er werden 2 onmiddelijke inningen en 1 proces-verbaal met onmiddellijke intrekking rijbewijs opgesteld voor gebruik gsm achter het stuur. Ook 5 GAS processen-verbaal verkeer werden opgesteld.

Verkeersveiligheid is een prioriteit voor politiezone Ninove. Bijna dagelijks is onze verkeersdienst op pad om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen. In de aanloop naar de verkeersveilige dag werd eerder deze week tijdens de ochtendspits een bestuurster uit het verkeer gehaald die een positieve speekseltest aflegde. 

De bestuurster was niet aan haar proefstuk toe en diende reeds tweemaal haar rijbewijs voor 15 dagen in te leveren. Het parket besliste dan ook om opnieuw het rijbewijs in te trekken alsook het voertuig te takelen met het oog op verbeurdverklaring.

 

Straten

  • Grondgebied politiezone Ninove

In regel

95%