Wat bij seksueel geweld?

Wie seksueel geweld mee maakt, kampt vaak met schuld- en schaamtegevoelens en heeft moeite om er over te spreken. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers van seksueel geweld nood hebben aan een anoniem, professioneel hulpverleningskanaal. De website seksueel geweld biedt een veilige ruimte om (gratis) te chatten met een gespecialiseerde psycholoog. Chatoproepers ontvangen psychologische ondersteuning en kunnen (op hun tempo) ook naar verdere hulpverlening worden toe geleid.

Om de hand te reiken naar de vele slachtoffers van seksueel geweld en drempels naar hulp verder te verlagen, lanceert de Chat na Seksueel Geweld de video “Je bent niet alleen”.

seksueel geweld

De medewerkers zijn bereikbaar op maandag van 18u tot 22u, woensdag van 14u tot 17u en van 18u tot 22u, donderdag van 18u tot 22u.

Niet alleen het slachtoffer van seksueel geweld zit met heel wat vragen, maar ook familie, partner en vrienden zoeken even vaak naar antwoorden. Omgaan met een slachtoffer is immers niet evident. Nog moeilijker wordt het wanneer het slachtoffer er niet wil over praten.

Labels