Van ‘Seg!’ naar, ‘Seg, bedankt voor een veilig fietsverkeer!’

Wist je dat 82% van de weggebruikers vindt dat het verkeer veiliger zou verlopen als fietsers en autobestuurders wat meer rekening zouden houden met elkaar?

Seg bedankt!

Laten we dus samen een tandje bijsteken. Een nieuwe fietsveiligheidscampagne geeft automobilisten én fietsers vier concrete tips om zelf met kleine inspanningen een groot verschil te maken (veilig inhalen en afstand houden, kijken voor je je deur opent en voorrang verlenen als dat moet).

Doe ook die kleine moeite voor elkaar en tover een glimlach op de gezichten van álle fietsers en automobilisten in NINOVE.

“Seg, bedankt voor een veilig fietsverkeer!”.

De 4 TIPS:

  1. Veilig op je bestemming aangekomen? 🤩 Fantastisch! Maar kijk je eerst nog even of er geen fietser aankomt voor je je autodeur openzwaait? 

 

  1. Een fietser inhalen met je auto? 🚗💨 Dat mag als het veilig kan. Maar nooit in een fietsstraat of -zone en altijd met 1 meter tussen in de bebouwde kom en 1,5 meter buiten de bebouwde kom.  

 

  1. Als snelle fietser iemand inhalen? 🚲💨 Geen probleem! Maar verwittig even met je bel en vertraag als je inhaalt. Zo hou je het veilig en laat je niemand schrikken. 

 

  1. Een kruispunt oversteken? 🚙 Check! Maar vergeet niet om te kijken naar de voorrangsregels en voorrang te verlenen als het moet. 

 

Ontdek nog meer tips voor veilig fietsverkeer en campagnevideo’s op de  campagnewebsite van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Labels