Flitspaal Elisabethlaan actief

De flitspaal aan de Elisabethlaan t.h.v. de Oude Eichembaan is operationeel.  De eerste resultaten kunnen bevredigend genoemd worden.  Tussen maandagmiddag 14 en dinsdagmiddag 15 februari 2022 voerde de flitspaal een snelheidscontrole uit op de voertuigen die reden op de ovonde.

In deze periode van 24 uur kwamen er in totaal 12.324 voertuigenaan de flitspaal voorbij. 416 bestuurders reden te snel en kregen dan ook een bekeuring. Niettegenstaande het groot aantal overtredingen betreft dit slechts 3,38 % van alle gecontroleerde voertuigen.

Resultaten flitspaal Elisabethlaan

Voor de wiskundigen onder ons, hierbij enkele grafieken.

Wanneer we de gemeten snelheden vergelijken met het aantal overtreders, dan stellen we vast dat het merendeel van de overtreders rijdt aan een snelheid lager dan 65 km/u. Het aantal overtreders is omgekeerd evenredig aan de gemeten snelheid, dus hoe lager de gemeten snelheid, des te meer overtreders.

Wanneer we de tijdstippen van de overtredingen vergelijken met het aantal overtreders, dan komen we tot het besluit dat de piek van het aantal overtredingen zich bevindt tussen 16 en 17 uur. Verder is er een gemiddelde van 25 tot 35 vastgestelde overtredingen per uur. De hoogste snelheden ( 2 x 80 km/u en 1 x 83 km/u) werden opgemeten tussen 23.30 uur en 03.00 uur.

Labels