Controleactie Appelterre: 18 overtreders

Vandaag maandag 21 maart 2022 heeft de verkeersdienst van de politie Ninove met een gerichte controle op de naleving van de wegcode in Appelterre (nvdr. op de omleidingswegen van de wegenwerken op de N8) alweer heel wat overtreders gevat.

controleactie appelterre 21032022

De controle werd tussen 08.30 en 12.00 uur uitgevoerd door vijf leden van de verkeersdienst. Twee motorrijders zorgden ervoor dat de overtreders gecontroleerd konden worden door de drie inspecteurs die de effectieve, doorgedreven controles uitvoerden. Geen enkele vrachtwagen die deze voormiddag door Appelterre reed, kon ontkomen aan een controle. Dertien vrachtwagenbestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van de tonnagebeperking. De boete die aan deze overtreding vasthangt is 183,06 euro. Alle vrachtwagens werden nog specifiek gecontroleerd op de vervoersdocumenten, lading(zekering), tachograaf, e.d.

Verder werden er twee bestuurders staande gehouden die tegen de aangegeven richting in, door de Kapittelstraat reden, komende vanaf de Tabakslaan en rijdende richting Eichemstraat. Ook deze bestuurders mogen zich verwachten aan een boete van 183,06 euro.

Twee bestuurders vonden het niet nodig om het verkeersbord C3 (verboden toegang, uitgezonderd plaatselijk verkeer) te respecteren dat geplaatst staat aan het kruispunt van het (klein) Paardeveld met de Eichemstraat. Beide overtreders werden gevat en kunnen zich verwachten aan een boete van 67,06 euro. Als laatste werd nog een bestelwagen met aanhangwagen gecontroleerd. De lading van de aanhangwagen was niet afgedekt waardoor deze op de rijbaan zou kunnen vallen en de kentekenplaat van de aanhangwagen (< 750 kg) kwam niet overeen met deze van de bestelwagen. De overtreder kan een boete verwachten van 241,06 euro.

Door onze inzet hebben we opnieuw bijgedragen aan de verkeersveiligheid en het algemeen welzijn van de buurtbewoners. Potentiële overtreders zijn maar beter op hun hoede daar deze acties in de toekomst nog zullen plaatsvinden. Wij houden onze inspanningen aan en blijven inzetten op talrijke controles.

 

Labels