Blue Heart campagne: stop mensenhandel

“Ook bij ons brandt een hart voor de Werelddag tegen mensenhandel. Mensenhandel is een vorm van moderne slavernij. Het is een misdrijf waarbij een persoon een andere persoon uitbuit om geld te verdienen voor eigen rekening. Vandaag zetten we de strijd tegen mensenhandel letterlijk in de schijnwerpers.

Wij sluiten ons aan bij de campagne die momenteel loopt om iedereen te herinneren aan het belang van de bestrijding van mensenhandel. Ook wij hebben aandacht voor dit fenomeen.

Blue Heart

Heb je een vermoeden van mensenhandel? Aangiftes kunnen steeds gebeuren op ons onthaal. Indien er via de dienst 101 een melding binnenkomt wordt de dienstdoende interventieploeg ter plaatse gestuurd om eventuele vaststellingen te verrichten. Verder onderzoek kan uitgevoerd worden door onze lokale recherchedienst en gespecialiseerde partners.

Daarnaast kunnen slachtoffers, getuigen en betrokkenen terecht op de website www.stopmensenhandel.be om misbruik te melden of om in contact te komen met de gespecialiseerde hulpcentra in Antwerpen, Brussel of Luik.

Op de website van FOD Justitie kan je eveneens meer info terugvinden: https://justitie.belgium.be/nl/nieuws/communiques_de_presse/fod_justiti…

Wat is mensenhandel? | MELDPUNT VOOR SLACHTOFFERS VAN MENSENHANDEL (stophumantrafficking.be)

“Hoe mensenhandel eruit ziet?” (FOLDER IN BIJLAGE)

Labels