Afscheid korpschef Philippe De Cock

Deze week vierden wij de laatste werkdag van onze korpschef Philippe De Cock.

Binnenkort geniet hij van zijn welverdiend pensioen, hij gaat vanaf 1 januari 2024 door het leven als “korpschef op rust”.

Afscheid korpschef

Tijdens de afscheidsceremonie gaf de burgemeester, in het bijzijn van enkele leden van het schepencollege, de voorzitter van de gemeenteraad en medewerkers van de politiezone, een speech waarin zij de korpschef bedankte voor de verwezenlijkingen van de voorbije zeven jaar. Zo kon hij bijna alle doelstellingen uit zijn ambitieuze opdrachtbrief tot een goed einde brengen zoals het op poten zetten van externe communicatie, de realisatie van de nieuwbouw, het aangaan van partnerschappen zoals met de dienst Integrale veiligheid van de stad…

Dat de korpschef de moderne manier van werken omarmt toonde hij ook tijdens de coronacrisis. Hij stelde zich flexibel op, was voortrekker inzake telewerken en moedigde ook zijn medewerkers aan om dit voorbeeld te volgen. Hierbij zorgde hij ervoor dat ook de technische aspecten om thuiswerk te kunnen realiseren in een stroomversnelling kwamen in onze politiezone.

De korpschef benadrukte dat deze verwezenlijkheden het resultaat zijn van de inspanningen van al zijn medewerkers. Bijvoorbeeld op gebied van innovatie heeft de politiezone grote stappen genomen en gingen wij van achterop hinken over naar pilootzone voor een aantal nieuwe projecten.

De korpschef gaf nog mee dat hij zich tijdens zijn pensioen niet zal vervelen, de vrijgekomen tijd zal hij nu ten volle kunnen spenderen aan zijn talrijke hobby’s.