Fietsmarkering

Het 'markeren' van fietsen binnen de gemeenten Erpe-Mere en Lede gebeurt sinds september 2003 op een andere, eenvoudige wijze. De politiezone kocht een toestel aan waarmee persoonlijke 'anti-fraude' stickers uit fragmenteerbaar vinyl kunnen worden aangemaakt.

Het 'graveren' dat vroeger, door de gemeenten of hun politie, werd uitgevoerd is thans bij heel wat fietsen niet meer aangewezen. De vorm van het kader én het materiaal waaruit de nieuwe fietsen zijn vervaardigd zorgen er voor dat graveren bijna onmogelijk wordt zonder onherstelbare schade aan de fiets toe te brengen. Dit kan gaan van krassen en lakschade tot een breuk van het aluminium frame.

Voor het markeren en registreren werd daarom geopteerd voor het aanbrengen van één of meerdere stickers op de fiets. Een sticker dient op een effen, net en vetvrij oppervlak te worden aangebracht en zal na 24 uur de ideale hechting hebben.

Het markeren met een sticker verschilt in principe niet van het graveren met een boortje. Enerzijds lijkt de sticker minder efficiënt dan het graveren, doch bij een aantal door ons teruggevonden fietsen stellen wij vast dat ook deze nummers werden weg- gevijld of -geslepen. Anderzijds biedt noch het markeren, noch het graveren de garantie dat uw fiets niet zal worden gestolen. Het gebruik van een degelijk slot blijft in alle omstandigheden aangewezen. Het grote voordeel is dat men de fiets aan u, als eigenaar, kan koppelen d.m.v. uw rijksregisternummer wanneer een politiedienst hem zou terugvinden eender waar in België.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 053 60 18 18.