Een aanrijding aangeven met je smartphone of tablet?

Vr 20.01.2017 - 13:15

Een aanrijding aangeven met je smartphone of tablet? Het kan voortaan met de app Crashform®

Voortaan hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kunnen zij met een smartphone of tablet* de aangifte invullen.

"De onmiddellijke, elektronische aangifte van een aanrijding via Crashform betekent zowel voor de verzekerden als voor de verzekeraars pure tijdswinst", benadrukt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Het gebruik van de nieuwe app verkleint bovendien het risico van foutjes of onvolledige informatie.

Lees meer →

Zien en gezien worden!

Vr 06.01.2017 - 14:35
Fluo

De herfst is het land binnengeslopen en de wintermaanden zitten er aan te komen.
's Ochtends langer en 's avonds vroeger donker. Tijd om aandacht te besteden aan je zichtbaarheid in het verkeer.
ZIEN IS BELANGRIJK, MAAR GEZIEN WORDEN IS VAN LEVENSBELANG !

Lees meer →

Alcohol in het verkeer

Vr 06.01.2017 - 14:33
Bob

De combinatie van het drinken van alcohol en het besturen van een voertuig is niet te rijmen. Volgens een Europese studie (ERSO) speelt alcohol een rol in ongeveer 1 op 4 dodelijke ongevallen. Met een alcoholgehalte van 0,5 promille in het bloed is er 2,5 keer zoveel risico op een dodelijk ongeval dan wanneer je nuchter zou zijn geweest. Met 0,8 promille alcohol in het bloed stijgt dit risico zelfs tot 4,5 keer zoveel kans, en met 1,5 promille alcohol in het bloed maar liefst tot 16 keer zoveel kans!
Waarom gaan alcohol en sturen niet samen ?

Lees meer →