OPZIJ OPZIJ OPZIJ !

Wo 16.10.2019 - 21:04
OpzijOpzijOpzij

Seconden die echt van levensbelang kunnen zijn!

Daarom lanceert Dé verkeersveiligheidsorganisatie DRIVE up Safety deze adviserende campagne. Omdat elke seconde telt, willen we alvast een goede raad geven aan alle weggebruikers. Met "opzij opzij opzij" nemen we het Europese voorbeeld over en raden we iedereen aan een vrije baan te creëren. Een doorgang waar jullie vlot en zonder obstakels door kunnen rijden.

Het is zo eenvoudig.

We splitsen gewoon en maken een mooie vrije doorgang. De uiterst linkse rijstrook gaat steeds naar links en de rechtsere rijstroken gaan steeds wat naar rechts. Op deze manier vorm je een vrije doorgang waar de MUG, ziekenwagen, brandweerwagen en politiewagen ongehinderd en vlot kunnen doorrijden. Deze kleine maar slimme maatregel zal de aanrijtijden naar een incident verkorten en de hulpverleníng sneller op gang brengen. En als je weet dat bij hartfalen of zware verwondingen elke seconde kan tellen, is dit een zéér belangrijk advies.

Ga DUS "opzij opzij opzij" want de hulpdiensten hebben ongelofelijke haast!

Verder willen we ook nog enkele andere tips geven:

Als er een hulpdienst achter je rijdt met zwaailichten en sirene, ga dan niet hard op de rem staan om zo snel aan de kant te gaan staan. Rij gewoon door, ga vlot en zonder bruuske maneuvers aan de kant staan. Zo hoeft de hulpdienst ook niet hard te remmen.

Workshop "1weekniet"

Ma 07.10.2019 - 21:22
1weekniet oktober 2019

Volgende week organiseren wij vanuit de Lokale Politie Aalst opnieuw de actie week "1 dag/week niet" inzake inbraken in woningen/diefstal en verdachte handelingen.

Eerder dit jaar hebben wij 2 workshops georganiseerd in de actie week "1dag niet EU".

Wij willen deze workshops volgende week herhalen voor de inwoners van de buitengemeenten.

Alarmtest BE-Alert blijkt goede oefening

Vr 04.10.2019 - 9:13
Stad Aalst

Vandaag hebben meer dan 200 steden en gemeenten in België een testbericht gestuurd naar hun inwoners via BE-Alert, het alarmeringssysteem van de FOD Binnenlandse Zaken.

Stad Aalst stuurde een bericht naar 6 056 geregistreerde inwoners. Deze test was een goede oefening om het systeem uit te proberen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem van FOD Binnenlandse Zaken waarmee steden en gemeenten hun burgers kunnen verwittigen en de nodige instructies kunnen geven bij een noodsituatie.

Deze boodschappen worden verspreid via sms, e-mail of gesproken telefoonboodschap.

Op donderdag 3 oktober 2019 deed Stad Aalst mee aan de grootschalige alarmeringstest om BEAlert zoveel mogelijk in de kijker te zetten. De oefening werd vooraf aangekondigd in CHIPKA, via de website, de pers en sociale media en dat leverde in 3 weken tijd maar liefst 681 extra inschrijvingen op. In Aalst ontvingen 6 056 bewoners die zich inschreven voor BE-Alert een testbericht via sms.

Registreren kan nog steeds op www.be-alert.be.