De "zomer BOB" is van start gegaan

Elke week houden wij acties.

Het mooie weer, de bbq en het EK zijn leuke momenten om met vrienden samen te vieren. Laat deze leuke momenten niet eindigen in een drama. Alcohol en rijden gaan niet samen. Omdat mensen hier gemakkelijk tegen zondigen, houden wij deze zomerperiode opnieuw elke week controles. Dit weekend was de eerste controle. Elke permenantieploeg moet een vast aantal ademtesten afnemen, zowel 's morgens als 's nachts.

edurende twee avonden werden op 6 verschillende plaatsen controles uitgevoerd in Denderleeuw en Haaltert afwisselend.

In totaal werden er tijdens deze twee acties 371 bestuurders onderworpen aan een controle.

Hiervan stuurden 29 personen onder invloed. (in totaal is dit 7.8 %). U moet weten dat bij verkeersongevallen met letsels spijtig genoeg not steeds 21% van de bestuurders onder invloed van alcohol is. Op hetzelfde moment controleren wij ook op drugsintoxicatie.

  • 5 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen omdat bestuurders meer dan het dubbele hadden van de toegelaten waarde.
  • 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen inzake sturen onder invloed van drugs.
  • 10 rijbewijzen werden ingehouden voor een periode van 6 uur voor overschrijden van toegelaten waarde.
  • 12 rijbewijzen werden ingehouden voor een periode van 3 uur voor een lichte alcoholintoxicatie.

Eén bestuurder werd enkele uren na de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs opnieuw betrapt aan het stuur van zijn voertuig. Hierop werd zijn voertuig in beslag genomen voor een periode van 15 dagen.

Eén bestuurder was zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan en hij de nacht in de cel kon doorbrengen ter ontnuchtering.

Eén bestuurder negeerde het bevel om zich aan de controle te onderwerpen en nam de vlucht. Doordat het voertuig uitgerust is met nummerplaatherkenning, kon de vluchtende wagen onmiddellijk bepaald worden en de eigenaar geïdentificeerd.

Er werd nog één proces-verbaal opgesteld voor een verlopen keuring en één onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.