1 dag niet

Neem deel aan de tweede nationale actiedag tegen inbraken: "1 dag niet". Lanceer tussen 9 en 15 november een initiatief in je buurtinformatienetwerk om de buren te sensibiliseren voor inbraakpreventie. Vrijdag 13 november 2015 is het hoogtepunt van "1 dag niet". Post je initiatief op de site "1 dag niet" en laat je inspireren.

Het aantal inbraken in België blijft toenemen. Al verschillende jaren ontstaan meer en meer buurtinformatienetwerken om hier een halt toe te roepen. Door een intense samenwerking tussen BIN's en politie, zien we in deze buurten het aantal woninginbraken dalen.

Naar aanleiding van de nationale actiedag '1 dag niet' willen wij samen ernaar streven dat op die dag geen enkele inbraak is.

Deze actie wil volgende punten in de kijker brengen:

  • Mensen bewust maken van het belang van de woning goed af te sluiten;
  • De sociale controle vergroten door het buurtleven te activeren;
  • Het belang van de buurtinformatienetwerken accentueren, de leden ervan bedanken en de uitbreiding ervan stimuleren.

Op de website vind je vele tips in verband met inbraakpreventie en wat je op één dag niet allemaal kan organiseren.

De lokale politie Denderleeuw/Haaltert zal bijzonder actief zijn naar inbraken en zoveel mogelijk controles uitvoeren op de gekende invalswegen. Verder zal er zoveel mogelijk gecommuniceerd worden om mensen aan te zetten om initiatieven te nemen op 13 november 2015.

Het meest gekende initiatief is een BIN wandeling, waar alle leden samen een wandeling maken rond de BIN zone. We hopen hiermee ook andere mensen aan te moedigen om toe te treden tot de BIN's.