© Secunews.be

Iets kopen via het internet is tegenwoordig heel gewoon, zowel voor goederen als voor diensten. Maar waar moet u nu precies op letten voor u eraan begint? Welke valkuilen moet u vermijden? Wat zijn uw rechten? Het European Consumer Centre (ECC) helpt u op weg.

Lees meer →


© EC Audiovisual

Het vertrek van honderden Europese jongeren naar het Midden-Oosten verontrust de ministers van Binnenlandse Zaken van de 28 lidstaten. De terugkeer van deze jonge strijders baart hen echter nog meer zorgen. De hamvraag daarbij is hoe men deze “terugkeerders” kan controleren. De oplossingen die de Europese Unie daarvoor aanreikt, situeren zich op verschillende niveaus.

Lees meer →

Brussel, 29 juli 2014 | Vandaag lanceert het BIVV een nieuwe campagne die bestuurders moet ontraden te gsm’en en sms’en achter het stuur. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter.

Lees meer →


© secunews.be

Een tweedehands voertuig kopen is een belangrijke stap die in zekere zin toch steeds een risico inhoudt. Wat op het eerste zich een goede deal lijkt te zijn, kan al snel een rampzalige en zelfs gevaarlijke investering blijken. Bepaalde voorzorgsmaatregelen dringen zich dan ook op om te vermijden dat u door een verkoper met slechte bedoelingen bedrogen wordt.

Lees meer →


© Jean-Pierre Ruelle

Het wordt steeds gemakkelijker om te surfen op internet op openbare plekken. Stations, hotels, cafés enz. bieden meer en meer gratis wifi aan. Maar dit is niet zonder gevaar, integendeel! U kan dus best een minimum aan voorzorgen treffen.

Lees meer →