Brussel, 29 juli 2014 | Vandaag lanceert het BIVV een nieuwe campagne die bestuurders moet ontraden te gsm’en en sms’en achter het stuur. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter.

Lees meer →


© secunews.be

Een tweedehands voertuig kopen is een belangrijke stap die in zekere zin toch steeds een risico inhoudt. Wat op het eerste zich een goede deal lijkt te zijn, kan al snel een rampzalige en zelfs gevaarlijke investering blijken. Bepaalde voorzorgsmaatregelen dringen zich dan ook op om te vermijden dat u door een verkoper met slechte bedoelingen bedrogen wordt.

Lees meer →


© Jean-Pierre Ruelle

Het wordt steeds gemakkelijker om te surfen op internet op openbare plekken. Stations, hotels, cafés enz. bieden meer en meer gratis wifi aan. Maar dit is niet zonder gevaar, integendeel! U kan dus best een minimum aan voorzorgen treffen.

Lees meer →


© Fed Pol-DJB

Of u nu voor enkele dagen of voor een volledige maand op verlof vertrekt, vergeet niet om een minimum aan maatregelen te treffen om zo min mogelijk dieven aan te trekken. Hier stellen wij een samenvatting voor van een aantal aanbevelingen die op de website van de FOD Binnenlandse Zaken op een heel methodische manier zijn weergegeven. Houd er rekening mee dat het hier alleen gaat over risico’s op diefstal of inbraak, en niet over bescherming tegen brand.

Lees meer →