© Patrick Decorte

In de herfst kunt u als automobilist naargelang de omstandigheden te maken krijgen met een laagstaande zon die u vooral ‘s morgens en ‘s avonds erg kan verblinden, met wegen die glad zijn door dode bladeren, door modder of kluiten aarde na de doortocht van landbouwvoertuigen en ten slotte met mistbanken die in deze periode van het jaar steeds vaker opduiken. Laten we ons hier concentreren op het rijden bij mist.

Lees meer →


© SLIV-IBZ

Camerabewaking in openbare ruimtes is niet langer het “voorrecht” van de grote steden. Ook steeds meer kleine steden en gemeenten kiezen voor cameratoezicht op hun grondgebied (1). De motivatie van de lokale verkozenen speelt daarbij een doorslaggevende rol. Iedere gemeente ontwikkelt tegenwoordig zijn eigen aanpak op grond van specifieke doelstellingen en overwegingen.

Lees meer →


© Police locale OLLN

Net zoals bankkaarten, kunnen ook identiteitspapieren voor malafide praktijken worden gebruikt als ze in verkeerde handen vallen. Daarom is het erg belangrijk om ze te laten blokkeren in geval van verlies of diefstal. Met één telefoontje naar DOC STOP, de dienst van de FOD Binnenlandse Zaken, die elektronische identiteitskaarten, paspoorten en verblijfsvergunningen (van het type chipkaart) blokkeert, kunt u misbruik voorkomen.

Lees meer →