De eerste dagen van het nieuwe schooljaar krijgt onze bijzondere aandacht. We starten met een preventieve campagne waarbij het accent ligt op sensibiliseren. Er worden daarbij ook flyers uitgedeeld aan de mensen die hun kinderen naar de school brengen. Nadien volgt een repressieve actie waarbij onder meer foutparkeren zal worden geverbaliseerd.

Wij rekenen er op dat diegenen die de kinderen naar de school brengt direct de juiste attitude hanteert zodat we samen zorgen voor een veilige schoolomgeving.

pdfKlik hier voor onze flyer353.03 KB.

Opgelet voor deze nieuwe vorm van internetfraude waarbij oplichters een vals dwangbevel opgesturen, zogezegd van de federale politie, waarin staat dat je nog een achterstallige boete moet betalen voor een verkeersovertreding die je nooit hebt begaan.

Ga hier niet op in, de politie verstuurt NOOIT dwangbevelen op via het internet.

Twee uur van een mensenleven om inbraak te voorkomen
Heeft u die niet, ok. In het andere geval, op 6 mei 2015 krijgt u tal van tips om een inbraak te voorkomen of de kans daartoe aanzienlijk te verkleinen. U krijgt een beeld van de inbraken in de gemeente Haaltert, kan toetreden tot een buurtinformatienetwerk en een doorgedreven diefstalpreventie-advies aanvragen. Iedereen is welkom in het centrum "De Kouter" in de Middelkouter en de infoavond start om 19,30 uur.

Wij stellen hierbij het jaarverslag van de activiteiten in 2014 van de politiezone Denderleeuw/Haaltert voor.

 

 

Beknopt verslag

Van vrijdagavond 24/04/2015 tot zaterdagnacht 25/04/2015 werd een verkeersactie uitgevoerd  gericht tegen het sturen onder invloed van alcohol en andere stoffen.

Er werden dispositieven opgesteld op vier plaatsen in de politiezone en in totaal werden 97 ademtesten afgenomen. Een hoog percentage, namelijk 11,3 %, stuurde onder invloed van drugs of alcohol. Dit is hoog en noopt tot meer controles.

Hierna alle resultaten:

  • 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen inzake drugs in verkeer
  • 2 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen inzake alcoholintoxicatie
  • 4 rijbewijzen ingehouden voor 6 uur inzake alcoholintoxicatie
  • 2 onmiddellijke inningen opgesteld wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel
  • 1 onmiddellijke inning opgesteld wegens gsm gebruik tijdens sturen
  • 1 bromfiets met bewarende maatregelen inzake mogelijke niet verzekering
  • 1 voertuig met bewarende maatregelen inzake mogelijke niet verzekering
Vorige12Volgende