Van de 3076 gecontroleerde voertuigen reden 300 bestuurders te snel, dit is ongeveer 10 %.

Drie bestuurders stuurden onder invloed van drugs (2 onder invloed van cannabis, 1 onder invloed van amfetamines).

Eén bestuurder was niet in het bezit van zijn rijbewijs. Bijgevolg werd zijn voertuig 15 dagen ingehouden.

Vijf voertuigen waren niet in regel met de technische controle. Van drie voertuigen was de technische controle langer dan 1 jaar overschreden. Bij één voertuig was de technische controle overschreden sedert 28/04/2012 !

Eén buitenlander diende een onmiddellijke inning te betalen van 165 euro wegens het negeren van het rode verkeerslicht.

Samengevat mogen er zich 6 bestuurders aan een dagvaarding voor de politierechtbank verwachten.

Frauduleuze mails waarin opgeroepen wordt een verkeersboete te betalen van 103,50 EURO zijn niet afkomstig van de politie. Er wordt tevens vermeld dat indien er niet betaald wordt, dit bedrag zou verhoogd worden tot 143,50 EURO. De opstellers van de mail gebruiken het officiële politielogo en bestaande namen en telefoonnummers van de politiezone Kempen Noord-Oost. Deze bevestigen dat het inderdaad gaat over oplichting. Ga hier niet op in en betaal dus zeker niets! Hieronder kan u een voorbeeld vinden van dergelijke mail.

phishingboete

 

Meer controles, minder positieve bestuurders

Na vier weken BOB-campagne, maken het BIVV en de politie een tussentijdse balans op van de BOB-controles. De resultaten van de alcoholcontroles tot op heden zijn bemoedigend: in vergelijking met vorig jaar werden er meer bestuurders gecontroleerd en daarbij bliezen er minder positief. Conclusies trekken op basis van deze cijfers is evenwel voorbarig. Daarvoor is het wachten tot de BOB-campagne is afgelopen einde januari.

Lees meer →

Lees meer →

inbraak
© Federale Police - Polimagery

Een inbraak is een drama. Uw huis overhoop, uw dure smartphone, tablet, familiejuwelen… weg. Hier moeten we een vuist tegen maken. Ga daarom mee aan de slag om ook uw buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en 1 dag per jaar zelfs helemaal geen. Op 11 december zeggen we daarom: 1 dag niet!

Lees meer →

Vorige12Volgende