Frauduleuze mails waarin opgeroepen wordt een verkeersboete te betalen van 103,50 EURO zijn niet afkomstig van de politie. Er wordt tevens vermeld dat indien er niet betaald wordt, dit bedrag zou verhoogd worden tot 143,50 EURO. De opstellers van de mail gebruiken het officiële politielogo en bestaande namen en telefoonnummers van de politiezone Kempen Noord-Oost. Deze bevestigen dat het inderdaad gaat over oplichting. Ga hier niet op in en betaal dus zeker niets! Hieronder kan u een voorbeeld vinden van dergelijke mail.

phishingboete

 

Meer controles, minder positieve bestuurders

Na vier weken BOB-campagne, maken het BIVV en de politie een tussentijdse balans op van de BOB-controles. De resultaten van de alcoholcontroles tot op heden zijn bemoedigend: in vergelijking met vorig jaar werden er meer bestuurders gecontroleerd en daarbij bliezen er minder positief. Conclusies trekken op basis van deze cijfers is evenwel voorbarig. Daarvoor is het wachten tot de BOB-campagne is afgelopen einde januari.

Lees meer →

Lees meer →

inbraak
© Federale Police - Polimagery

Een inbraak is een drama. Uw huis overhoop, uw dure smartphone, tablet, familiejuwelen… weg. Hier moeten we een vuist tegen maken. Ga daarom mee aan de slag om ook uw buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en 1 dag per jaar zelfs helemaal geen. Op 11 december zeggen we daarom: 1 dag niet!

Lees meer →

bob20cam202013

Op 28 november start de jaarlijkse eindejaars BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Zoals elk jaar zal de politiezone Denderleeuw Haaltert aan deze campagne meewerken.

Lees meer →