© Secunews.be

Sac-jacking is eigenlijk een diefstal met geweld waarbij de daders een handtas of andere waardevolle spullen grijpen nadat ze de zijruit van een auto hebben ingeslagen of de deur hebben opengetrokken terwijl de bestuurder vertraagt of helemaal gestopt is. Soms proberen de daders hun slachtoffers te misleiden, maar evengoed liggen ze aan stoplichten op de loer.

Lees meer →


© IBSR-BIVV

Op enkele meters van een rood licht vindt u eindelijk een plaatsje vrij om uw auto te zetten. U twijfelt echter: mag u wel zo dicht bij een verkeerslicht parkeren? Een automobilist herinnert zich niet altijd goed meer hoe ver hij precies zijn voertuig mag laten stilstaan of parkeren van een oversteekplaats voor voetgangers of fietsers, in de buurt van een kruispunt, in de nabijheid van een verkeersbord of een verkeerslicht. Laat ons dus kort de bepalingen van de wegcode op dit vlak overlopen.

Lees meer →


© Secunews.be

Internet is niet ongevaarlijk, dat weet iedereen ondertussen wel. Het regent dan ook - vaak tegenstrijdige - adviezen op allerlei websites, zodat we door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel stellen we een aantal kwaliteitsvolle Nederlandstalige sites voor die u kunnen helpen uw kind(eren) doeltreffend te begeleiden en te beschermen tijdens hun digitale avonturen.

Lees meer →


© Secunews.be

De meeste jongeren surfen dagelijks op het internet – velen onder hen meer dan twee uur per dag – en Facebook is zeer populair. De beste manier om hen te beschermen tegen de risico’s van cyberpesten – die zij zelf niet altijd goed inschatten – is preventie. Herhaalde persoonlijke aanvallen op het internet zijn immers nog kwetsender dan de klassieke pesterijen, omdat ze op elk moment kunnen gebeuren en iedereen ze kan zien. We geven hier vijf tips mee voor jongeren om zichzelf beter te beschermen.

Lees meer →