Deze info kan u nalezen op de volgende link http://www.112.be/nl/sms en komt hierop neer :

"Als je doof of slechthorend bent of een spraakgebrek hebt, maakt dat het moeilijker zo niet onmogelijk om zelf de nooddiensten te contacteren via een gewone spraakoproep. Daarom hebben de federale overheidsdiensten Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken en de geïntegreerde politie ervoor gezorgd dat de noodcentrales eveneens bereikbaar zijn via SMS. Deze dienst is gratis en gereserveerd voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Het is niet mogelijk om te SMS'en naar de traditionele noodnummers 112, 100 en 101, maar wel naar specifieke nummers die kunnen opgevraagd worden via email of SMS.

Ben je doof, slechthorend of heb je een spraakbeperking? Bekijk dan hieronder de video in gebarentaal die uitlegt hoe je de specifieke nummers kan opvragen en hoe de SMS dienst werkt. U kunt de specifieke nummers opvragen vanaf 15/02/2015."

Wij willen jullie waarschuwen voor oplichting op Facebook en Gmail. Een persoon of organisatie gebruikt de gegevens van blijkbaar Vice Admiral Phillip Johnson van de US Navy, om vrouwen te verleiden om een relatie/huwelijk/ontmoeting te regelen in ruil voor geld. Verschillende vrouwen zijn daarvan het slachtoffer. Sommigen betalen onder een soort van psychologische druk aanzienlijke sommen aan "hun online minnaar".

Laat je dus niets op mouw spelden door mooipraters op het internet én maak zeker geen geld over.

Ben je benadeeld door dergelijke oplichting?

Dan kan je altijd aangifte doen op het politiehuis tijdens de kantooruren.

We hoeven er natuurlijk niet bij te vermelden dat er talloze varianten van bovenstaande oplichting het internet afschuimen op zoek naar slachtoffers.

 

 

Een diefstal uit je wagen kan voor veel problemen zorgen. Vervelende gevolgen zijn onvoorziene kosten, administratieve rompslomp, tijdverlies, een naar gevoel, enz. Aan de hand van eenvoudige maatregelen kan je de risico's beperken:

  • Parkeer je wagen bij voorkeur in een garage of op een plaats waar veel licht en sociale controle mogelijk is.
  • Sluit je wagen steeds af: vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het dak en het kofferdeksel te sluiten.
  • Laat nooit sleutels in het contact van de wagen zitten, zelfs niet voor een korte periode.
  • Neem steeds de boorddocumenten mee wanneer je de wagen verlaat.
  • Verwijder steeds de mobiele GPS en GPS-houder uit de wagen. Veeg ook de zuignapafdruk weg van de voorruit.
  • Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de wagen. Indien er toch blijven liggen, berg deze dan op in een afgesloten koffer op een onzichtbare plaats (in de koffer van de wagen).
  • Schakel steeds de blue-tooth en wifi-functie uit (van je GPS, laptop, gsm,...) opdat potentiële dieven dit signaal niet zouden kunnen opvangen.
  • Laat je handschoenenkastje open zodat het voor eventuele dieven duidelijk is dat er geen waardevolle voorwerpen aanwezig zijn.
  • Schenk ook aandacht aan de buitenkant van je wagen: plaats een afsluitbare schroefdop op de benzinetank, gebruik afsluitbare systemen om je goederen op de bagage- of fietsdrager te vervoeren,...
  • Houd het veilig en geef dieven geen kans!

Een inbraak is voor de slachtoffers een schokkende gebeurtenis. Het is daarom van belang om je zo goed mogelijk te beveiligen. Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen de inbreker ontmoedigen om zijn slag bij jou thuis te slaan. Je kan drie soorten maatregelen treffen.

1. Organisatorische maatregelen:
Veiligheid begint met het aannemen van goede gewoonten. Deze maatregelen zijn goedkoop en eenvoudig maar worden vaak over het hoofd gezien. Niettemin vormen ze de eerste en essentiële stap van het beveiligingsplan.
Voorbeelden: sluit alle ramen en deuren bij het verlaten van de woning, geef je huis steeds een bewoonde indruk, verberg een sleutel nooit onder de deurmat, laat geen sleutels op de deur zitten, zorg dat er sociale controle mogelijk is op je woning, installeer schrikverlichting, laat geen ladders of klein gereedschap rondslingeren in de tuin, ...

2. Bouwkundige of fysische maatregelen:
Aan een woning vormen de openingen (deuren, ramen, garagepoorten, koepels) de zwakke punten. Fysische maatregelen kunnen het openbreken van die toegangen bemoeilijken. Het hang- en sluitwerk moet minimum drie minuten weerstand bieden.
Voorbeelden: veiligheidsglas, veiligheidscilinder, afsluitbare raamkruk, veiligheidsrozet, kierstandhouder, videoparlofoon, ...

3. Elektronische maatregelen:
Deze maatregelen vullen de organisatorische en bouwkundige maatregelen aan. Aan de hand van elektronische maatregelen kan een inbraak gedetecteerd en gemeld worden.
Voorbeelden: camerabewaking, alarmsysteem, ...


Het is van essentieel belang om de maatregelen in deze volgorde uit te voeren. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een dure alarminstallatie te installeren als je bij het verlaten van de woning de ramen laat open staan.

Iedere woning heeft nood aan zijn specifieke maatregelen. Om door de bomen het bos te zien, kan je de hulp van de politie inroepen. De politie geeft gratis en vrijblijvend technopreventief advies bij jou thuis of op basis van een plan.

Houd het veilig en geef inbrekers geen kans!

Gisterennamiddag kort na 16u stapte een man de

krantenwinkel binnen gelegen in de Dorpstraat in

Serskamp (Wichelen). Hij naderde de toog en vroeg om geld.

Hierbij liet hij ook een mes zien.De eigenaar verweerde zich

en kon met behulp van enkele klanten de man overmeesteren.

Deze laatste slaagde er alsnog in de vlucht te nemen met een

voertuig, doch kon vrij snel worden opgespoord. De verdachte

werd gearresteerd en bekende de feiten.

Het betreft een man van 27 jaar uit Lede.

Hij is goed gekend bij politie en justitie.

Er vielen geen gewonden.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de

onderzoeksrechter in Dendermonde.

Het parket vraagt zijn aanhouding.