De perstekst in verband met de actie “1 dag niet”:

1dagniet - perstekst.pdf

 

Hulpdiensten hebben vaak moeite om de juiste plaats van een dringende  interventie te vinden als de woning niet genummerd is. Zeker wanneer het donker is, kan zeer kostbare tijd verloren gaan.

In een vorige campagne heeft de wijkinspecteur aangebeld aan iedere voordeur waar geen huisnummer naast bevestigd was en gevraagd om te voldoen aan de verplichting om een huisnummer aan te brengen.

Jammer genoeg stellen wij vast dat nog steeds heel wat woningen geen huisnummer hebben. Wij vragen dit echt in uw eigen belang zodat de MUG, de brandweer of de politie in geval van nood snel ter plaatse kunnen komen.

Wij kunnen daarvoor een GAS PV opmaken, maar wij hopen en rekenen erop dat het zover niet moet komen…

Huisnummers kan je aankopen in het gemeentehuis of in een speciaalzaak.

Vanaf nu zal uw politiedienst het "blauw op straat" drastisch verhogen. De "donkere maanden" komen er immers aan en dan willen wij een extra inspanning leveren. Op basis van statistische gegevens en tijdsvorken zullen wij op sommige dagen het aantal interceptie-teams met 60% verhogen! Wij kunnen hier uiteraard niet meegeven waar wij zullen staan, maar dit zal uiteraard op de meest aangewezen plaats zijn. 

Dit vraagt een bijzondere inspanning van ons politiekorps, maar wij zijn enorm gemotiveerd om zoveel mogelijk "verdachte voertuigen, personen" te onderscheppen en te controleren. 

In 2012 hebben wij 381 inbraken vastgesteld of gemiddeld 31.8 per maand. In 2013 waren dit er 311 of 25.9 per maand. Voor 2014 is het gemiddelde nu 24.1. De inbraken zijn dus in dalende lijn, maar toch zijn dit er nog veel te veel. Met plezier stellen wij echter vast dat ook het aantal meldingen van verdachte handelingen via de 101 toeneemt. Want alleen als onze 48.000 inwoners alert zijn, kunnen wij als politiedienst optimaal presteren. Als een verdacht voertuig, opgemerkt in uw wijk, door ons kan worden gecontroleerd, kan er misschien een inbraak voorkomen worden. Dit is het hele opzet. Veiligheid is niet de taak van de politie alleen, maar van iedereen! 

Het is echter geen garantie dat het aantal inbraken zal dalen. Alleen met uw medewerking heeft dit kans op slagen. Wij hopen het aantal inbraken in de trieste "record-maand" november drastisch te verlagen en we zullen u ook inlichten van de stand van zaken, zoals wij nu op dagelijkse basis doen. 

Om af te sluiten met een cliché-spreuk: "Samen sterk!", maar daarom niet minder waar! 

DEEL of RT dit bericht met iedereen...want wij willen dat ook de inbrekers dit lezen ;-)

 

Van 30/09 tot 20/10/14 werd een snelheidsmeter opgesteld in de Provinciebaan te Laarne.

8.54 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 70 km/u.

2.26 % van alle bestuurders reed sneller dan 76 km/u

0.97 % van alle bestuurders reed sneller dan 80 km/u

Lees meer →

Van 30/09 tot 20/10/14 werd een preventieve snelheidsmeter opgesteld in de Kasteeldreef te Laarne.

8.80 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 50 km/u.

2.52 % van alle bestuurders reed sneller dan 56 km/u

1.17 % van alle bestuurders reed sneller dan 60 km/u

De Kasteeldreef werd aangemerkt als een blackpoint.

Lees meer →