Van 3/09 tot en met 11/09 zijn er maar liefst 6 inbraken in appartementen vastgesteld in het centrum van Wetteren. De getroffen straten zijn Nieuwstraat, Wegvoeringstraat, Hoenderstraat (2), Molenstraat en Markt. Hoogstwaarschijnlijk wordt de volgende modus operandi (werkwijze) gebruikt : Er wordt aangebeld aan de gemeenschappelijke toegangsdeur met één of andere smoes, waarop een bewoner van het appartementsgebouw de inbrekers op een elektronische manier binnenlaat, dus zonder te weten wie hij/zij nu binnenlaat. Mogen wij aub vragen om niemand zomaar binnen te laten in uw appartementsgebouw. Bewoners hebben doorgaans een sleutel! Bezoekers worden dan wel binnengelaten door de persoon voor wie het bezoek is. Mogen wij ook vragen om de sasdeur, als die er is, steeds slotvast achter te laten. Dit zijn waarschuwingen die ongetwijfeld in tal van appartementsgebouwen uithangen. Toch vragen wij u ten stelligste om daar oog voor te hebben. Als u verdachte personen aantreft die niet thuishoren in uw appartementsgebouw of even daarbuiten, bel dan onmiddellijk 101 voor controle. 

Dus : als het niet uw bezoeker is, laat hem/haar niet zomaar binnen via de parlofoon! 

Als u info heeft over de inbraken : mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Van 25/08 tot 09/09/14 werd een preventieve snelheidsmeter opgesteld in de Dendermondsesteenweg te Wichelen.

De Dendermondsesteenweg is een blackpoint.

Dit wil zeggen dat hier in verhouding meer verkeersongvallen met gewonden worden vastgesteld.

18.42 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegelaten 70 km/u.

            7.37 % reed sneller dan 76 km/u

            4.32 % reed sneller dan 80 km/u

Lees meer →

Van 18/08 tot 09/09/14 werd een preventieve snelheidsmeter opgesteld in de Rivierstraat te Laarne.

De Rivierstraat is een blackpoint.

Dit wil zeggen dat hier in verhouding meer verkeersongevallen met gewonden worden vastgesteld.

18.60 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 70 km/u.

7.06  % van alle bestuurders reed sneller dan 76 km/u

3.84  % van alle bestuurders reed sneller dan 80 km/u

Lees meer →

Van 18/08 tot 09/09/2014 werd een preventieve snelheidsmeter opgesteld in de Heirweg te Laarne.

De Heirweg is een blackpoint. Dit wil zeggen dat in deze straat meer verkeersongevallen met gewonden worden vastgesteld.

16.02 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 70 km/u.

5.80 % van alle bestuurders reed sneller dan 76 km/u

3.01 % van alle bestuurders reed sneller dan 80 km/u

Lees meer →

Wij hebben al omstandig bericht over verschillende oplichtingsmethodes. Hierna belichten wij er nog ééntje, zoals deze plaatsvinden in onze politiezone. 

Een inwoner van onze politiezone kocht een aantal weken geleden een Iphone via Facebook. Daarvoor werd een gesprek gevoerd met een vrouw, die dus ook een facebookprofiel had. Het afgesproken bedrag werd overgemaakt naar de bankrekening van de verkoper. De verkoper maakte via Facebook een vervalst bewijs van verzending over aan de benadeelde. Weken gingen voorbij, maar de Iphone werd niet geleverd. Ook het profiel van de verkoper werd verwijderd. De kans is dan ook heel groot dat het hier om een vervalst profiel zal gaan.

Wij kunnen alleen maar waarschuwen. Wees gezond achterdochtig als u iets koopt op internet. Niet alle profielen op Facebook zijn echt!