In april 2015 werden 13.466 voertuigen op snelheid gecontroleerd door onze bemande camera. 270 bestuurders reden te snel. Vier laagvliegers zullen ter verantwoording geroepen worden voor de politierechtbank in Dendermonde. 

Lees meer →

Op vrijdag, 8 mei 2015 om 00:00u controleerde onze alerte interventie een voertuig op de parking van de Mc Donalds in de Oosterzelesteenweg te Wetteren. De keuring van het voertuig was niet meer geldig. Ook een rijbewijs en verzekering kon niet voorgelegd worden. Een drugstest van de bestuurder was positief op Speed. Verder werd nog een kleine hoeveelheid Speed aangetroffen. Het voertuig werd geïmmobiliseerd. 

Op woensdag, 6 mei om 01.27u reed onze interventie met een anoniem dienstvoertuig in de Oosterzelesteenweg te Wetteren. Een voertuig, komende van de E40, reed de Vantegemstraat in. Onze alerte patrouille hield het voertuig staande. Daarin zaten 4 mannen. Gezien het tijdstip, plaats en gedragingen werd het voertuig doorzocht. In de kofferruimte van de Renault Laguna werd de standaarduitrusting van een gemiddeld voertuig teruggevonden : 

- Kliefhamer 

- Koevoet 

- dekbedovertrek 

- twee schroevendraaiers 

- zwarte lederen handschoenen

- roze latex huishoudhandschoenen 

- Zaklamp 

Betrokkenen waren op weg naar... Brugge. Zij hadden de afslag naar Wetteren genomen...omdat de GPS opeens uitviel. Wie schetst de verbazing van onze collega's toen zij het GPS-toestel zonder externe voedingsbron gewoon konden aanzetten. In het toestel zelf werd ook geen enkele bestemming in Brugge aangetroffen. Zij werden dan ook aangehouden omdat het vermoeden er was dat zij een misdrijf gingen plegen en voor verder onderzoek. 

Van de 4 inzittenden bleken er twee niet ingeschreven in België. Van de twee personen die wel ingeschreven waren in België had één van hen een bevel gekregen om "het grondgebied te verlaten". 

Zij werden allen ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken of DVZ.

De aanwezigheid van deze mannen was dus op zijn minst verdacht te noemen. Door deze controle en vele andere door onze diensten, werden mogelijks verdere inbraken vermeden.

Ziet u iets verdachts in uw wijk? Bel dan onmiddellijk 101. Op die manier kunnen verdachte personen of voertuigen onmiddellijk worden gecontroleerd en indien nodig weerhouden worden. Als men te lang wacht om de politie te verwittigen is het te laat en kan de vogel reeds gevlogen zijn of erger...kan er reeds ingebroken zijn.

 

 

 

Van 30/03 tot 20/04/2015 werd een snelheidsmeter opgesteld in de Wetterensteenweg te Wichelen.

Wetterensteenweg is een blackpoint.

46.47 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 50 km/u.

22.77 % van alle bestuurders reed sneller dan 56 km/u

12.04 % van alle bestuurders reed sneller dan 60 km/u

Lees meer →

Van 30/03 tot 20/04/15 werd een preventieve snelheidsmeter opgesteld in de Kasteeldreef te Laarne.

10.94 % van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 50 km/u.

2.99 % van alle bestuurders reed sneller dan 56 km/u

1.39 % van alle bestuurders reed sneller dan 60 km/u

De Kasteeldreef werd aangemerkt als een blackpoint.

Lees meer →