In de week van 18 tot 24 september bundelden de lokale politie van Buggenhout-Lebbeke en de gemeenten Buggenhout en Lebbeke de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil en het sluikstorten. In die week lag de focus specifiek op het handhavingsluik van de zwerfvuil-en sluikstortproblematiek.

Lees meer →

Op maandagnamiddag 27/02/2017 gaven twee diefstalpreventieadviseurs van onze politiezone in de lokalen van de Scouts - Heilig Kruis een preventievoordracht voor de Lebbeekse jeugdverenigingen. Het initiatief ging uit van de gemeentelijke jeugddienst.

Lees meer →

veilig-op-vakantie

 

Inbraken komen vooral voor in de vakantieperiode. Zeker woningen waar niemand thuis is, trekken de aandacht. Inbrekers maken ook gebruik van de afwezigheid van de burgers bv tijdens belangrijke evenementen om hun misdrijven te plegen.
Daarom vragen wij elke inwoner waakzaam te zijn en over te gaan tot het nemen van preventiemaatregelen.

Hier vind U enkele tips want veiligheid is de zaak van iedereen…

Lees meer →

Wil jij fietsdieven ontmoedigen?

Onder de slogan ‘Wil jij fietsdieven ontmoedigen?’ staat Lokale Politie Buggenhout-Lebbeke vanaf 2016 weer integraal in voor gratis fietsregistraties. Voorheen werd deze dienstverlening in Lebbeke nog verzorgd door de gemeenschapswachten. Vanaf 2016 centraliseren we alles bij de politie voor beide gemeenten.

Lees meer →

phishingboeteOnze onthaal krijgt de melding dat er weer veel phishingmails (valse, frauduleuze mails) circuleren. Het is een bekend verschijnsel waarbij je een mail krijgt waarin je een boete of achterstand moet betalen. Intussen herkennen we mails van Lokale of Federale Politie met als onderwerp 'Gerechtelijk Arrondissement' of 'Herinnering'; van Proximus of Telenet met als onderwerp 'Uw betalingstermijn is verstreken'. Soms worden mails verzonden in naam van Intrum Justitia Nederland met een aanmaning tot betaling van een telecomoperator of iets dergelijks.

Lees meer →

logo-antidiefstal.jpgDe zesde staatshervorming draagt de bevoegdheid voor o.a. de belastingvermindering voor de beveiliging van woningen tegen diefstal en brand over aan de gewesten.

Lees meer →

Vorige12345Volgende