De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. De burger wordt bevraagd over het onveiligheidsgevoel, de buurtproblemen, de preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Dit initiatief gaat uit van de federale politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken, de lokale politie en de lokale besturen.

Lees meer →

Er werd een nieuw meldpunt (meldpunt.belgie.be) opgericht door de Federale Overheidsdienst Economie om allerlei vormen van oplichting, bedrog, fraude en illegale handelspraktijen te melden. 

Lees meer →

phishingboeteOnze politiezone krijgt de melding dat er weer veel phishingmails (valse, frauduleuze mails) circuleren. Het is een bekend verschijnsel waarbij je een mail krijgt waarin je een boete of achterstand moet betalen. Intussen herkennen we mails van Lokale of Federale Politie met als onderwerp 'Gerechtelijk Arrondissement' of 'Herinnering'; van Proximus of Telenet met als onderwerp 'Uw betalingstermijn is verstreken'. Soms worden mails verzonden in naam van Intrum Justitia Nederland of één of ander incassobureau met een aanmaning tot betaling van een telecomoperator of iets dergelijks.

Lees meer →

banner slachtofferzorg

 

Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

Lees meer →

In de week van 18 tot 24 september bundelden de lokale politie van Buggenhout-Lebbeke en de gemeenten Buggenhout en Lebbeke de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil en het sluikstorten. In die week lag de focus specifiek op het handhavingsluik van de zwerfvuil-en sluikstortproblematiek.

Lees meer →

Op maandagnamiddag 27/02/2017 gaven twee diefstalpreventieadviseurs van onze politiezone in de lokalen van de Scouts - Heilig Kruis een preventievoordracht voor de Lebbeekse jeugdverenigingen. Het initiatief ging uit van de gemeentelijke jeugddienst.

Lees meer →

Vorige12345Volgende