Wijkagent in de kijker: Geert

Vandaag stellen we onze wijkagent Geert aan jullie voor. Hij is verantwoordelijk voor de wijk Heikant in Zele.

Geert is al heel wat jaren werkzaam als wijkagent in onze zone en kent zijn wijk dan ook door en door.

Foto van wijkagent in zijn wijk.

Onze wijkagent Geert startte zijn carrière in 1995 bij de spoorwegpolitie en schakelde in 2003 over naar de functie van wijkagent. Hij werd verantwoordelijk voor de wijk Heikant in Zele, waar ook zijn roots liggen.

Voor Geert is het belangrijk om open te staan voor iedereen en iedereen op een gelijke manier te behandelen. Hij streeft naar een samenleving waarbij iedereen samen komt en samen kan overleggen. Voor hem heeft de ideale collega dezelfde mentaliteit naar de wijk toe en dezelfde visie omtrent de samenleving.

Het takenpakket van een wijkagent is zeer uitgebreid. Er komen verschillende zaken aan bod zoals adreswijziging, wapenvergunningen, schooltoezicht, toezicht op openbare festiviteiten, bijstand leveren aan de deurwaarder, … Daar komt natuurlijk ook een hele hoop administratie bij kijken. Geert zou echter liever meer aanwezig zijn in zijn wijk om zo meer contact te hebben met de burgers.

Voor sommige burgers is de stap groot om hun wijkagent aan te spreken. Geert probeert deze stap klein te houden door zelf contact te leggen en mensen aan te spreken. Hij probeert elke dag op de meeste plaatsen in zijn wijk te passeren en voor iedereen aanspreekbaar te zijn. Ook openbare festiviteiten zijn een aangename gelegenheid om met de bewoners een gesprek aan te gaan.

Bij Geert is iedereen welkom om hem aan te spreken tijdens zijn ronde, of om contact op te nemen via mail of telefoon. Hij doet steeds zijn uiterste best om de problemen zo goed en zo snel mogelijk op te lossen.

Labels