Nieuw in ons straatbeeld

Onze wijkagent Maurits gaat binnenkort met pensioen en zal het stokje doorgeven aan Sofie. Sofie werkte tot voor kort bij de wegpolitie waar ze al heel wat ervaring opbouwde. 

Ze is dus zeker een aanwinst voor onze zone! 

 

Foto van nieuwe wijkagente.

Sofie startte haar carrière bij de politie in 1997. Tot voor kort was ze werkzaam bij de wegpolitie, Cel Patrouille en Toezicht. Dit is een gerechtelijke sectie van de Federale Wegpolitie die actief is op de autosnelwegen van Oost-Vlaanderen. Deze cel streeft ernaar om de criminaliteit te bestrijden door middel van zowel preventieve als repressieve acties.

Bij de wegpolitie was Sofie ook een tijdje coördinator van de sectorwerking (wijkagenten op de autosnelwegen). Deze functionaliteit heeft in het bijzonder betrekking op de ondernemingen die gehuisvest zijn langs de autosnelwegen (tankstations, hotels, restaurants, ...). Mede hierdoor heeft ze nu gekozen voor een job als wijkagent. 

Sofie houdt heel erg van het sociale contact en had zich al goed geïnformeerd over de inhoud van de job als wijkagent bij vroegere collega's. De omschakeling naar wijkwerking was dus een doordachte keuze! 

Ze is bij ons in de zone terechtgekomen dankzij onze wijkagent Marc. Nadat hij had aangegeven dat er een plek vrijkwam in de wijk door het aankomende pensioen van Maurits, ging alles heel snel voor Sofie en zo startte ze op 1 maart in Politiezone Berlare-Zele. 

Tijdens haar eerste week in de wijk kwam er veel nieuwe informatie op haar af. Momenteel loopt ze regelmatig mee met Maurits en leert ze langzaam aan de wijk kennen. 

Veel succes Sofie! 

Labels