Contact Info

Oude Vismijn 34
9160 Lokeren
T: 09 340 94 99
F: 09 340 94 90

Meer ...

Volg ons op Twitter

Volg ons op twitter.com/politielokeren


N
ormstelling En Responsabilisering naar aanleiding van Overlast

 

Doel van het NERO-project ?

Wat bedoelen we nu met NERO.
Wanneer minderjarigen (12j – 18j) betrapt worden op feiten van overlast worden zij in principe eerst en vooral gewaarschuwd. Wanneer deze waarschuwing niet helpt en de jongere wordt opnieuw betrapt  of de jongere is hardleers tijdens de eerste betrapping, worden zij met de politiewagen naar het commissariaat gebracht. Vervolgens brengen wij de ouders op de hoogte van de feiten en dat zij 2 keuzes hebben. Ofwel het betalen van een taks van 100 euro ofwel in te stappen in het NERO project.

 

Inhoud van het project ?

Het gaat eigenlijk om een traject dat moet afgelegd worden door de ouders en de minderjarige zelf. Er worden gesprekken gepland met trajectmedewerkers van de Dienst Integrale Veiligheid. Er worden afspraken gemaakt die door alle partijen moeten worden nageleefd. Vier of vijf maanden na de feiten wordt er een evaluatiegesprek gehouden. Wanneer de afspraken goed zijn nageleefd vervalt de taks van 100 euro. Wanneer dit niet het geval is moet de taks toch nog betaald worden.

 

Partnership !

Het Neroproject is een gezamelijk initiatief van de Lokale Politie Lokeren met de dienst integrale veiligheid van het stadsbestuur. 
 

 

Contactgegevens :

Dienst integrale veiligheid
Markt 8
Tel: 09/340.95.04 of
Fax: 09/340.95.09
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.