Contact Info

Oude Vismijn 34
9160 Lokeren
T: 09 340 94 99
F: 09 340 94 90

Meer ...

Volg ons op Twitter

Volg ons op twitter.com/politielokeren

De interventiedienst bestaat uit 5 teams met telkens 2 hoofdinspecteurs (= middenkader) en 7 inspecteurs. 
De interventieteams staan in voor de tussenkomsten buiten het commissariaat. Zij worden aangestuurd door een dispatcher.

  
Er zijn op ieder tijdstip minstens vier interventieinspecteurs op dienst. Tijdens de weekendnachten en voor evenementen worden extra inspecteurs ingezet.  Tot hun taken behoort ondermeer tussenkomen bij vechtpartijen, bemiddelen bij echtelijke ruzies, bijstand geven aan gerechtsdeurwaarders of vaststellen van verkeersongevallen. Ondertussen zien ze toe op de uitvoering van de algemeen geldende (verkeers)regels.

Aandachtspunten zijn ondermeer inbraken. Op het vlak van verkeer zijn dit : rijden onder invloed van alcohol en drugs, onaangepaste snelheid en gordeldracht. 

Elk van de 5 teams heeft om de 5 weken een projectweek. In die week wordt er voornamelijk aandacht besteed aan specifieke problemen die zich op dat moment stellen, zodat er kort op de bal kan gespeeld worden. Zij verplaatsen zich hoofdzakelijk te voet of met de fiets. Spreek hen gerust aan. Je vindt hen ondermeer vaak in de stationsbuurt.

 

Commissaris Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. is diensthoofd van de onthaaldienst en interventieteams.