Contact Info

Oude Vismijn 34
9160 Lokeren
T: 09 340 94 99
F: 09 340 94 90

Meer ...

Volg ons op Twitter

Volg ons op twitter.com/politielokeren

pik-pocket

Deze nacht op de Lokerse feesten "metal day"op de Kaai kregen onze diensten veel oproepen van mensen die hun gsm/portefeuille werden gestolen (zakkenrollers).
 
Onze diensten hebben in totaal 4 verdachten kunnen oppakken.
In de rugzakken van twee verdachten zaten een grote lading gsmtoestellen.
We hebbendeze nacht  in totaal al verschillende gsmtoestellen kunnen teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.
 
We hebben ondertussen van de veiligheidsdiensten op de Lokerse feesten vernomen dat er bij de opruimwerken op het plein nog verschillende gsmtoestellen en portefeuilles werden aangetroffen.
 
Mogen wij  vragen aan de slachtoffers telefonisch contact te laten opnemen met onze diensten op het algemeen nummer 09/340.94.99 (24/24u) dit om de gsmtoestellen en dergelijke terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaars.
 
Lokale Recherche PZLokeren
 
(PS. Gelieve dit bericht zoveel mogelijk te delen via sociale media)

https://www.facebook.com/lokalepolitielokeren/

banner-feesten

 

#‎VlotLokeren‬

Op zaterdag 6 augustus vanaf 13 uur wordt de feestzone afgesloten voor het verkeer in functie van de stratenloop

#‎VlotLokeren‬

Op zaterdag 6 augustus vanaf 13 uur wordt de feestzone afgesloten voor het verkeer in functie van de stratenloop

 

#‎VlotLokeren

Parkeerverbod aan de beide zijden van de Sportlaan tussen de Oude Durme en de Poststraat in functie van de shuttlebussen, passage vips, AVLO-loop en opstelling woensdagmarkt van 5 augustus om 06.00u t/m 15 augustus.

Parkeerverbod in de Durmelaan vanaf de Oude Vismijn tot aan de Markt in functie van het plaatsen van fietsenrekken in dit deel van de Durmelaan.

Parkeerverbod in de Jutestraat en de Vlasstraat aan de kant van de woningen van 05 augustus om 06.00u t/m 15 augustus, uitgezonderd voor bewoners.

Parkeerverbod aan beide zijden van de rijbaan op de rotonde aan de kant van de Pr. Thuysbaertlaan tss de twee bruggen van 5 augustus tot 14 augustus, telkens van 15.00 tot 08.00u.

Parkeerverbod in de Verloren Boslaan aan de kant van het Bospark van 5 augustus om 16.00u tot 14 augustus om 08.00u. Opgelet ‘takelzone’.

Parkeerverbod in de Eekstraat tss de Karlapperstraat en de Heirbrugstraat aan de pare kant van de weg (kant houthandel) en in de bocht van de straat aan de kant van de onpare nummers (tussen de aangelegde parkeerplaatsen) van 5 augustus om 16.00u tot 14 augustus om 08.00u.

De as Sportlaan –Grote Kaai wordt gedurende de gehele feestenweek een éénrichtingsstraat. Enkel verkeer van de Martelarenlaan naar de Markt mag door. Verkeer komende van de Markt naar de Martelarenlaan wordt omgeleid.

Vanaf 16 uur wordt de feestzone smile-emoticon(= Grote Kaai, Markt, Kerkplein Groentemarkt en de Roomstraat) afgesloten voor het verkeer.

 

#‎VlotLokeren

Parkeerverbod op de Grote Kaai en op de Sportlaan vanaf de Grote Kaai tot aan de Oude Durme, vanaf donderdag 4 augustus om 7u (plaatsen lichtkrant en kraampjes op de Grote Kaai + (nieuw) plaatsen kramen kant sporthal én fietsstallingen kant Durme op de Sportlaan. Het verbod geldt t/m dinsdag 16 augustus om 22.00u.  Volledig afsluiten van de Grote Kaai op donderdag 4 augustus tss 8 en 22.00u voor de opstelling van de kramen en de mediabruggen. Er is een omleiding voorzien in beide richtingen.

#‎VlotLokeren‬

Op woensdag 03 augustus om 15.00u wordt het Aardeken afgesloten met uitzondering voor de organisatie Lokerse Feesten + bewoners.

Morgen gaat de wekelijkse markt door op de gebruikelijke plaats. Vanaf 14.30u uur worden de Groentemarkt, Schoolstraat en de Markt (tot het Kerkplein) volledig afgesloten voor het opstellen van de kermis.

Volgende maatregel wordt genomen voor het opstellen van de augustuskermis:  Parkeerverbod op de Sportlaan tussen de Grote Kaai en het voetgangersbrugje aan de kant van de Durme op woensdag 3 augustus van 13 tot 24.00u.

Veiligheidsmaatregelen Lokerse Kermisweek

Elk jaar werkt het stadsbestuur samen met enkele stadsdiensten, met de veiligheidsdiensten en met enkele organisatoren n.a.v. de Lokerse Kermisweek een noodplan uit. Op diverse vlakken kan er immers iets fout gaan als gevolg van een technisch defect, een natuurfenomeen of menselijk gedrag. Met dit plan zijn we samen hierop voorbereid.  Nieuw dit jaar is dat er naast de klassieke risico's ook maatregelen worden voorzien die te maken hebben met het Belgische dreigingsniveau dat nog steeds op niveau 3 staat.

Preventie  
Wij roepen iedereen op om waakzaam te zijn en onmiddellijk verdachte personen, voertuigen en pakketten te melden.

Wij vragen aan de feestvierders om geen rugzakken, reistassen enz… mee te brengen naar de Feesten en deze zeker niet onbeheerd achter te laten.  Andere preventieve middelen, zoals de camerabewaking, ondersteunen het globale veiligheidsconcept.

Bescherming  Inzake bescherming is het zo dat de politie versterkt aanwezig is op de Feesten (zowel in uniform als in burger) en daadkrachtig reageert op elk incident. Bepaalde politiemedewerkers zijn extra bewapend.  De politie voert sporadische controles uit van personen met bv. rugzakken.  De bezoekers van de Lokerse Feesten en van de Fonnefeesten worden met extra aandacht gecontroleerd door de vrijwillige- en de professionele securitydiensten. Zij fouilleren de bezoekers en controleren de inhoud van de (hand)tassen.  Op de toegangswegen naar de feestenzone worden bijkomende infrastructurele maatregelen genomen, die het onmogelijk moeten maken om in te rijden op de feestvierders die zich in de feestenzone bevinden. Alle woningen en handelszaken blijven de hele tijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

Respons  Indien er toch iets gebeurt, dan zal er op een gecoördineerde manier worden gereageerd op het incident. Bovendien kan er extra personeel worden ingezet.

Alle partners zetten dus maximale middelen in om de activiteiten op de Feesten in goede banen te leiden.

Stadsbestuur, politie en hulpdiensten wensen iedereen prettige feesten

In alle bescheidenheid kunnen we stellen dat we in Lokeren een dalende lijn mogen vaststellen. Ook in de toekomst wordt ingezet op gerichte patrouilles en roadblocks.

Cijfers: Federale Politie

 

kaartje-overzicht-woninginbraken-2016

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160705_02371614

snelheidscontroles2017:

januari | februari | maart | april | mei | juni | juli | augustus | september | oktober | november | december


2016:


januari | februari |maart| april | mei| juni |juliaugustusseptemberoktober |november| decemberVorige jaren:

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2016

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2015

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2014

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2013

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2012

jaaroverzicht bemande snelheidscontroles 2011

 

 

 

Geen pdf-weergave ?

Om pdf's te kunnen bekijken heb je het gratis en toonaangevende acrobatreader nodig. Dit programma is volledig vrij van virussen en spyware.
Je kan het downloaden op de site van Acrobat op http://get.adobe.com/nl/reader/