Hoe aangifte doen?

Onthaal gecomprimeerd

In het Politiehuis in de Dalstraat 26 kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag, aangifte doen van diefstallen, verkeersongevallen, verlies van documenten, verlies van voorwerpen, vandalisme, familiale moeilijkheden enzovoort.

De onthaalmedewerker ontvangt u aan de balie en zal u enkele vragen stellen. Indien nodig verwijst de onthaalmedewerker u nadien door naar een politie-inspecteur die een proces-verbaal opstelt.

Door verscherpte veiligheidsmaatregelen moet u steeds uw identiteitskaart voorleggen wanneer u naar de politie komt.

De politie ontvangt u in één van haar acht spreekkamers. Eén spreekkamer is ingericht als Salduz-spreekkamer: dit wil zeggen dat u daar een advocaat kunt raadplegen wanneer u verdacht wordt van een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van meer dan 1 jaar.

Het komt voor dat de politie u uitnodigt om naar het Politiehuis te komen. In deze uitnodiging staan meestal een aantal dagen en uren vermeld waarbinnen u zich kan aanmelden. Bij uw komst verwittigt onze onthaalmedewerker de persoon waarmee u een afspraak heeft.

Indien u onmogelijk naar het Politiehuis kunt komen, bijvoorbeeld omdat u hiertoe niet meer fysiek in staat bent, dan komt een politieploeg langs bij u thuis. Meld wel duidelijk aan de telefoon dat u niet in staat bent om naar het Politiehuis te komen voor de aangifte.

T 03 760 65 00 (dag en nacht)

Dringende noodhulp: 101

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via pz.stniklaas@police.belgium.eu of 03 760 65 00.