Fluo-oranje verhoogt zichtbaarheid van ‘blauw op straat’ in Sint-Niklaas

Fluobumper (7)

Lokale politie Sint-Niklaas kleurt voortaan, met de levering van een nieuw voertuig, de bumpers van haar wagens fluo-oranje. Ook de motorfietsen worden voorzien van een streepje fluorescerende oranje lak. Dit alles om de zichtbaarheid van politievoertuigen te verhogen. Op die manier zorgt lokale politie Sint-Niklaas voor zowel de veiligheid van weggebruikers als politiemedewerkers op de baan.

Niet alleen met de felgekleurde voor-en achterbumpers van het voertuigenpark zet lokale politie Sint-Niklaas haar missie 'samen werken aan veiligheid' kracht bij. Binnenkort zal je ook fluo-oranje accenten kunnen spotten op de veiligheidsvesten en motorpakken van het Sint-Niklase politiekorps. "Op die manier verhogen we niet enkel onze zichtbaarheid omwille van veiligheidsredenen, maar streven we ook naar een hogere herkenbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie in het straatbeeld", zegt burgemeester Lieven Dehandschutter.

"Ervaringen in binnen- en buitenland met felgekleurde bumpers op politievoertuigen, tonen aan dat de politie en haar medewerkers beter opvallen in het verkeer. Dit ten voordele van ieders veiligheid", vertelt korpschef Gwen Merckx. Met de komst van de 'nieuwe' korpschef sinds juli 2018, kleurt het blauw van lokale politie Sint-Niklaas vanaf nu dus ook een tikkeltje fluo-oranje.

Op vrijdag 5 oktober overhandigde burgemeester Lieven Dehandschutter de sleutels van het nieuwe voertuig aan het korps. Hoofdinspecteur Stijn Bollaert en inspecteur Steven Van Eetvelde, beiden verantwoordelijken van het wagenpark, maakten van de gelegenheid gebruik om de speciaal uitgeruste kofferbak met heel wat praktische snufjes te demonstreren. "Het was een intensief en tijdrovend project om alle interventiemateriaal en enkele 'extra's' zoals een telescopische ladder, spijkereggen, wielklemmen, handgereedschap zoals schroevendraaiers, tangen en sleutels en EHBO-materiaal veilig en compact op te bergen. Maar het loonde de moeite. Onze interventieploegen hebben zo steeds alles bij de hand wanneer ze uitrijden."