WinterBOB in actie!

Do 13.12.2018 - 12:38
1e29f9c2e7eaffb9466c63dfa3fc5df2

Vanaf vrijdag 30 november vindt 'WinterBOB' plaats, de jaarlijkse eindejaarscampagne tegen alcoholgebruik in het verkeer.

Als politiezone ondersteunen wij deze campagne om bestuurders aan te zetten tot verantwoord rijgedrag zonder alcohol achter het stuur tijdens de feestmaanden van het eindejaar. Dit doen we door op regelmatige tijdstippen op verschillende locaties gerichte controleacties te organiseren en de alcoholcontroles tijdens deze periode sterk op te drijven.

Lees meer →

Fluo-oranje verhoogt zichtbaarheid van ‘blauw op straat’ in Sint-Niklaas

Ma 08.10.2018 - 12:07
Fluobumper (7)

Lokale politie Sint-Niklaas kleurt voortaan, met de levering van een nieuw voertuig, de bumpers van haar wagens fluo-oranje. Ook de motorfietsen worden voorzien van een streepje fluorescerende oranje lak. Dit alles om de zichtbaarheid van politievoertuigen te verhogen. Op die manier zorgt lokale politie Sint-Niklaas voor zowel de veiligheid van weggebruikers als politiemedewerkers op de baan.

Lees meer →

Bewakingscamera? Onderneem deze acties:

Vr 28.09.2018 - 13:43
Camera

Sinds 21 maart 2018 werd de zogenaamde 'camerawet' voor de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera's grondig gewijzigd. Deze wet heeft enkel betrekking op camera's die worden geïnstalleerd en gebruikt voor het toezicht en de bewaking van plaatsen, met als doel misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen of op te sporen. De vernieuwde wet houdt wijzigingen in voor onder meer gebruikers van bewakingscamera's, de aangifteprocedure, het pictogram en het registreren van beeldverwerkingsactiviteiten.

Lees meer →