Resultaten acties kermisperiode

Eind augustus organiseerde Stad Geraardsbergen verschillende activiteiten om de zomer af te sluiten. Tijdens deze kermisperiode deed onze verkeersdienst enkele acties. 

 

Resultaten acties kermisperiode

Op zaterdag 26 augustus hielden vijf medewerkers van de verkeersdienst en twee aspirant-inspecteurs een actie gordel + gsm van 08u00 tot 16u30

Gedurende de dag controleerden ze op drie plaatsen:

- Ophasselt, Vrijheid

- Geraardsbergen, N42 (Molendreef) 

- Ophasselt, N8

In totaal werden 33 ademtests afgenomen, waarvan 1 positief en 1 negatieve speekseltest

Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Hij blies 0.63 mg/l UAL hetgeen overeenkomt met 1,45 promille/l bloed. De bestuurder in kwestie zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en er werd een proces-verbaal opgesteld. Een andere bestuurder die werd tegengehouden beging allerhande overtredingen. Hij reed met een vervallen keuring en een inbreuk op technische eisen. De inspecteurs stelden vast dat het voertuig 76% was overladen en de bestuurder een overtreding beging inzake ladingzekering. Er werd een proces-verbaal opgesteld en het voertuig werd geïmmobiliseerd

Verder werden nog volgende inbreuken vastgesteld:

  • 3 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van een gordel
  • 1 onmiddellijke inning inzake ladingzekering
  • 1 onmiddellijke inning inzake inschrijving
  • 2 onmiddellijke inningen voor het gebruik van een gsm achter het stuur
  • 2 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van beschermende motokledij
  • 1 proces-verbaal geen drager rijbewijs + geen drager identiteitskaart + ladingzekering
  • 1 proces-verbaal consignatie inbreuk elektrische step
  • 1 proces-verbaal inzake inbreuk elektrische step
  • 1 proces-verbaal inzake smaad

 

Op zondag 27 augustus begonnen 3 inspecteurs van de verkeersdienst hun werkdag met handhaving van de openbare orde op de Markt van Geraardsbergen van 12u00 tot 16u00. Dit naar aanleiding van de Processie van Plaisance. Vervolgens hielden ze van 17u00 tot 19u00 actie op de N42 te Geraardsbergen, ter hoogte van kilometerpaal 25.3.

Alles opgeteld werden 38 samplingtests afgenomen en 6 ademtests. Eén bestuurder blies 'Alarm'. De bestuurder zijn rijbewijs werd gedurende drie uur ingehouden en hij kreeg een onmiddellijke inning. Verder werd ook 1 drugstest afgenomen. De chauffeur testte positief op THC en cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en hij kreeg een proces-verbaal drugs in het verkeer. Vervolgens werd een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder wegens inbreuk op het voorlopig rijbewijs motorfiets en het niet dragen van beschermende kledij. 

 

Op donderdag 31 augustus deden twee inspecteurs van de verkeersdienst patrouille op het grondgebied tussen 07u30 en 11u00.

Er werden twee processen-verbaal opgesteld voor het gebruik van een gsm achter het stuur door professionele bestuurders. Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een andere bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Omdat de bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde en bijna een ongeluk veroorzaakte, werd hij uit het verkeer gepikt. Er werd een proces-verbaal opgesteld en het rijbewijs van de chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Verder werd nog één bestuurder betrapt op het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Na controle van het voertuig bleek dat de chauffeur een overtreding beging inzake ladingszekering. Daarenboven was de aanhangwagen niet verzekerd, ingeschreven noch gekeurd. Er werd een proces-verbaal opgesteld en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De aanhangwagen werd geïmmobiliseerd. 

Verder werden ook volgende inbreuken vastgesteld: 

  • 2 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van een gordel 
  • 1 proces-verbaal onaangepast rijgedrag + geen drager gordel + geen gebruik richtingsaanwijzer

 

 

 

Labels