Resultaten actie alcohol/drugs: 7 bestuurders betrapt onder invloed

Op zaterdag 9 september hielden vijf medewerkers van de verkeersdienst een actie alcohol en drugs van 19u30 tot 04u00.

Ze hielden halt op twee locaties: 

- Lierde, Molenstraat/Langemunte van 20u30 tot 22u30

- Geraardsbergen, N493 ter hoogte van kmp. 0.3 van 23u30 tot 03u00

Resultaten actie alcohol/drugs

Op de eerste locatie negeerde een bestuurder een stopbevel. Het voertuig werd nagereden. De bestuurder weigerde te stoppen. Inspecteurs hebben het vluchtende voertuig achterna gereden. Het achterna rijden werd op bevel gestaakt gezien het rijgedrag van de bestuurder een gevaar betekende voor andere weggebruikers. De bestuurder is geïdentificeerd en het voertuig is in beslag genomen door het parket. De nodige processen-verbaal werden opgesteld, nl. een proces-verbaal voor een tal van verkeersinbreuken tijdens het vluchten en een proces-verbaal gewapende weerspannigheid. 

Gedurende de actie werden in totaal 75 samplingtests, 19 ademtests en 4 speekseltests afgenomen. 

Twee bestuurders legden een positieve ademtest af. Gezien het hoge alcoholpercentage werd het rijbewijs van de bestuurders ingetrokken voor 15 dagen. Voor beide bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld. 

Verder bliezen nog twee andere bestuurders ook positief. Hun rijbewijs werd ingehouden gedurende 6 uur en ook voor deze bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld. 

Eén bestuurder blies 'Alarm' waardoor zijn rijbewijs werd ingehouden gedurende 3 uur. 

Ten slotte legde nog één bestuurder een positieve ademtest af. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingehouden gedurende 6 uur. Aangezien de bestuurder niet ingeschreven was in het rijksregister moest hij een onmiddellijke inning betalen. 

Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af. Er werd een proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen

Overigens werd nog een proces-verbaal opgesteld voor het voertuig van een bestuurder dat niet voldeed aan de technische eisen

 

Labels