Bescherm je fiets met de mybike-sticker: registreren, identificeren en diefstal voorkomen!

Mybike​.bel​gium​.be is het fietsregistratieplatform van de federale overheid en de 3 gewesten. Via dit platform kan je je fiets registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is.

Vraag je GRATIS sticker snel aan!

mybike

Hoe werkt het?

De sticker: uniek identificatienummer én QR-code

De sticker is de gemakkelijkste manier om je fiets te identificeren. In combinatie met een goed fietsslot verklein je bovendien het risico op diefstal en heling van je fiets. Op de sticker staat een uniek identificatienummer en een QR-code. Daarmee kan iedereen gemakkelijk in real time nagaan of een fiets als gestolen is opgegeven. Dat kan zowel door de QR-code op de sticker te scannen als door het unieke identificatienummer in te voeren op de website. Indien je fiets gestolen is, kan de persoon je anoniem contacteren en je helpen om hem terug te vinden.

Hoe vraag je een gratis sticker aan?  

  1. Maak je profiel aan op mybike​.bel​gium​.be.
  2. Registreer je fiets.
  3. Bestel met één muisklik je sticker.
  4. Binnen de 2 weken ontvang je per post je persoonlijke sticker.
  5. Controleer of de QR code goed leesbaar is door hem tegen je kader te houden. Indien dit het geval is, kleef hem verticaal op het fietskader of op een andere zichtbare plek zoals hierboven afgebeeld. Opgelet: maak eerst de plek waar de sticker moet komen schoon en vetvrij. Zo ben je zeker dat de sticker goed kleeft. 
  6. Ziezo, vanaf nu is je fiets geïdentificeerd en gekoppeld aan jouw persoonsgegevens!

 

Meer dan een simpele sticker!

  1. De sticker beschadigt het fietskader niet
  2. De sticker is bijzonder moeilijk te verwijderen en UV- en weersbestendig.
  3. De sticker is aan de mybike-database gekoppeld waarin de gegevens bijgehouden worden die jij invoert (factuur, foto, serienummer,…). Als bevoegde diensten (zoals de politie) je fiets vinden, kunnen ze je gemakkelijker identificeren als eigenaar en je fiets terugbezorgen.

 

Bron + foto: mybike