5 parkeerschijven met batterijen in beslag genomen!

Op dinsdag 27 juni schreef politie Geraardsbergen/Lierde een proces-verbaal uit voor parkeerfraude. Gemeenschapswachten - die parkeercontroles uitvoerden - merkten een opvallend dikke parkeerschijf in een aantal geparkeerde voertuigen. De parkeerschijf bleek een elektronische schijf te zijn die meedraait met de tijd...  

Automatische parkeerschijf

In een Blauwe Zone is het alleen toegelaten om te parkeren mits een zichtbare bewonerskaart of parkeerschijf. Alerte gemeenschapswachten zagen in het centrum verschillende auto's in de Blauwe Zone staan, met daarin een opvallend dikke parkeerschijf. Ze aarzelden niet en namen direct contact op met de verkeerspolitie. 

Eénmaal ter plaatse spoorde de politie de eigenaar van de voertuigen op. Het bleek dat deze persoon in zijn auto's gebruikmaakte van een parkeerschijf op batterijen, die opschuift op het tempo van de klok. Op die manier hoopte hij onbeperkt te kunnen parkeren in de Blauwe Zone en een boete te ontlopen.

GEEN simpele parkeerovertreding!

Het gebruik van een automatische parkeerschijf is illegaal en wordt niet aanzien als een simpele parkeerovertreding. Het gaat immers om een inbreuk op artikel 62bis van de wegverkeerswet, waarin staat dat "het verboden is om op de openbare weg een uitrusting bij zich te hebben die de vaststelling van verkeersrechtelijke overtredingen bemoeilijkt of verhindert."

Na contactname met de parketmagistraat werd het rijbewijs van de man ingetrokken voor 15 dagen. Ook de 5 parkeerschijven werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De overtreder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank en riskeert een geldboete die kan oplopen tot 1000 € (x 8)! 

"Fraude met parkeerschijven is een serieuze overtreding en dergelijk gedrag wordt niet getolereerd. We weten dat je dergelijke schijven online kan terugvinden, waardoor vele mensen denken dat het legaal is. Dit is het echter niet! Wij danken de gemeenschapswachten voor hun alertheid. Door middel van gerichte patrouilles zullen we samen blijven optreden tegen personen die de regels overtreden en de rechten van andere weggebruikers schenden" zegt Jurgen De Smet, teamchef van de verkeersdienst bij politie Geraardsbergen/Lierde

Het is van cruciaal belang dat iedereen zich bewust is van de juiste parkeerpraktijken en verdachte activiteiten meldt bij de politie. Dit stelt de politie in staat om sneller in te grijpen en de fraudeurs op te sporen.

Labels