Daling van verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Do 10.08.2017 - 10:08
Verkeersongeval

De eerste 6 maanden van dit jaar noteerden we 33 verkeersongevallen met lichamelijk letsel.
Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van 2016 waar we in dezelfde periode 43 verkeersongevallen met gewonden vaststelden.

12% van de bestuurders betrokken bij een verkeersongeval met gewonden waren onder invloed van alcohol.
Overdreven snelheid of het gebruik van de GSM aan het stuur kan vaak ook de oorzaak zijn.

De meeste slachtoffers bevinden zich tussen de leeftijd van 35 en 64 jaar.
Wij noteerden de meeste verkeersongevallen met lichamelijk letsel in de maanden februari en juni, vooral op maandag en donderdag, tijdens de ochtend- (08-00/09.00 uur) en avondspits (16.00/17.00 uur). Op de gewestwegen of invalswegen naar de stad vonden percentueel de meeste ongevallen plaats.

Verkeersveiligheid in één van onze prioriteiten in het Zonaal Veiligheidsplan. Daarom gaan wij dan ook blijven inzetten op alcohol- en snelheidscontroles en verbaliseren voor het gebruik van de GSM aan het stuur en andere zware of gevaarlijke overtredingen.
Sedert begin 2017 stellen wij een sterke stijging vast van het aantal snelheidsovertredingen terwijl er niet meer controles plaats vinden dan in de vorige jaren. Het aantal preventieve positieve alcoholcontroles neemt dan weer af.

Als elke weggebruiker (bestuurder, motorrijden, fietser, voetganger) zijn rijstijl aanpast en oplettender is in het verkeer, kunnen we SAMEN ZORGEN voor MEER verkeersVEILIGHEID.

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
055 33 70 33