Mag ik op de openbare weg muziek beluisteren via een hoofdtelefoon of oortjes?

Di 11.09.2018 - 16:05

Ja, wettelijk gezien mag dat. We raden het echter af. Je hebt 10 keer meer kans op een ongeval wanneer je als fietser het verkeer rond je niet hoort. Voetgangers en joggers lopen 6 keer meer risico op een ongeval. In verschillende landen is het gebruik van oortjes en hoofdtelefoons op de fiets al aan banden gelegd. Voorlopig is het in België nog toegestaan, maar probeer een gulden middenweg te zoeken voor je eigen veiligheid. Je kan bv. slechts één oortje insteken, of het volume laag genoeg zetten zodat je het verkeer nog hoort.

Onthaal enkel op afspraak - vanaf 1 september!

Wo 29.08.2018 - 12:07

Vanaf 1 september zullen alle aangiftes aan het loket op afspraak verlopen en dit zowel in het hoofdcommissariaat in Brakel als in de wijkkantoren in Horebeke, Maarkedal en Zwalm. Op deze manier willen we komaf maken met lange wachttijden en willen we je sneller en beter helpen.

Hoe een afspraak maken?

Je kan zelf online een afspraak maken op www.lokalepolitie.be/5426.

Heb je geen internet of twijfel je eraan of je effectief aangifte moet doen? Dan kan je telefoneren naar het team onthaal op 055 42 60 00. Eén van onze medewerkers kan je hierbij adviseren en indien noodzakelijk voor jou een afspraak maken.

Wees echter op tijd voor je afspraak!

Sommige zaken kunnen ook online afgehandeld worden via het digitaal loket; hiervoor moet je dus niet langskomen.

UIteraard staan we voor dringende politiehulp nog steeds 24 uur op 24 klaar! Tijdens de kantooruren kan je terecht op het nummer 055 42 60 00. Ook op het algemeen noodnummer 101 kan je steeds terecht!