In de nacht van zondag op maandag 23/24 april werd sluikstort achtergelaten aan de Molenbergstraat te Brakel. 2 matrassen, een stoel, muziekinstallatie, ... werden gedumpt ... je moet maar durven! De burgemeester van Brakel richt een warme oproep aan de sluikstorter om zich bekend te maken en aan getuigen om relevante informatie door te geven aan de lokale politie of aan de milieudienst van Brakel.  


Beste sluikstorter,


Deze beide matrassen hebben er ooit voor gezorgd dat je rustig kon slapen of de liefde kon bedrijven.
Je stoel zorgde ervoor dat je aan de keukentafel rustig kon ontbijten.
De muziekinstallatie nam bij jou hoogstwaarschijnlijk alle spanningen weg wanneer je je lievelingsmuziek beluisterde. Deze elementen van comfort heb je zo maar tentoongesteld in onze mooie gemeente Brakel.
Had je naar mij gebeld, Stefaan 0496/089737, of naar onze milieudienst 055/431760 en gevraagd ... ‘Waar moet ik met deze spullen naartoe?’ ... wij hadden je graag geholpen.


Stefaan
Waarnemend Burgemeester Brakel


Milieudienst en politie doen hun uiterste best om de dader te vatten. Getuigen mogen zich steeds melden.

 POLITIE ONDERSTEUNT PROJECT CYBERSIMPEL

Dat we niet meer om de digitale wereld heen kunnen en dat die evolutie onverbiddelijk en steeds sneller doorgaat, zal niemand meer verbazen. Enerzijds is dat goed, want de technologie maakt ons leven nu eenmaal een stuk gemakkelijker. Anderzijds rijst de vraag of we wel voldoende stilstaan bij de mogelijke gevaren…

In dit kader hebben google en test-aankoop het cybersimpel project gelanceerd. Dit initiatief heeft als doel een veiliger internet te bevorderen en de consument te sensibiliseren om zichzelf te beschermen tegen de risico's van het net.

Als partner in de preventie van cybercrime, ondersteunen wij https://www.cybersimple.be/nl maar al te graag. Dit platform biedt – voor alle leeftijdsgroepen - heel wat praktische informatie om op een veilige en verantwoorde manier op het net veilig surfen. Zeker een bezoekje waard dus!

 

 De overheden en de hulpdiensten stellen alles in het werk om een noodsituatie zo snel mogelijk te beheren. Het is echter onmogelijk om alle burgers tegelijkertijd te helpen.

 

Goed geïnformeerde burgers zijn beter in staat om gepast gedrag te stellen.

Wist u dat u zelf de gevolgen van uw persoonlijke situatie kan beperken indien u voorbereid bent? Zo kan u snel reageren op de eerste, meest cruciale momenten.

 

Doe de test en ontdek hoe u reageert tijdens een noodsituatie!

 

 

 

fietsregistratie

 

De ophokplicht voor particulieren werd sinds vrijdag 17/03/2017 opgeheven. Een particulier is een persoon die niet meer dan 200 stuks pluimvee / gevogelte bezit.

 

Professionele houders dienen nog te voldoen aan de ophokplicht, controle gebeurt door FAVV.

 

maatregelen vogelgriep.pdf

 

 

 

 

Vorige12Volgende