Overzicht feiten weekend

Winkeldiefstal

Vrijdag 7 december werd een winkeldiefstal gemeld in de B. Lippensstraat. De verdachte werd geïdetificeerd. Er werd een dossier opgesteld.

In de Noordstraat werd een inbraak in een garagebox vastgesteld om 14.19 uur. De ontvreemde goederen betreffen werkmateriaal. Er is geen voorlopig vermoeden naar de dader. Alle info is welkom. Er werd een dossier opgestart.

Tot eind dit jaar kunnen vuurwapens geregulariseerd worden. Als er iemand in het bezit komt van een vuurwapen en niet weet of deze regularisatie- of vergunningsplichtig is, neem contact op met jouw lokale politie. Zaterdag werden vier vuurwapens geregulariseerd.

Op zaterdag 8 december, werd om 00.53 uur een lichte vrachtauto in de gracht opgemerkt in de Butswervestraat. De bestuurder, een man van 30 jaar uit Maldegem legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken.

Om 14.13 uur werd een onmiddellijke inning uitgeschreven voor een voertuig dat 140 km/uur reed op de N49.

Door de hevige wind werden twee meldingen gemaakt waarbij de brandweer werd gevorderd:

- Bloemestraat , herashekkens en groot houten paneel waaide omver en lag op de rijbaan

- F. Pecsteenlaan, straatverlichting hangt los en dreigt te vallen op geparkeerde auto's

Op zondag 09 december om 00. 45 uur werden 10 ademtesten uitgevoerd aan de Aalterbaan. Alle 10 waren safe. Hartelijk dank om hierdoor samen met ons te werken aan de verkeersveiligheid in Maldegem.