Resultaat snelheidscontrole N44

Wo 20.03.2019 - 11:11
Snelheidsbord

Begin deze week voerde de lokale politie van Maldegem opnieuw een snelheidscontrole uit op de N44 (Aalterbaan). Uit analyses bleek immers dat ook daar vaak verkeersongevallen met letsels gebeuren. In een tijdspanne van twee en een half uur werden 1163 voertuigen gecontroleerd. 10,74 % hielden zich niet aan de maximum snelheid van 90 km/uur en mogen zich dan ook aan een proces-verbaal verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg helaas 144 km/uur.

Overzicht feiten weekend

Zo 17.03.2019 - 13:46

Vrijdagmiddag bood de 12-jarige Ash zich aan op het politiebureau. Hij had in de buurt van de Gidsenlaan een gsm, een bankkaart en een kleine geldsom gevonden. Hij leverde alles netjes in bij de politie die de voorwerpen intussen kon terugbezorgen aan de benadeelde. Met dank aan de eerlijke vinder!

In de nacht van zaterdag op zondag reed in de Dinantstraat een auto in een tuinafsluiting. Een verlichtingspaal werd eveneens beschadigd. De bestuurder bleef niet ter plaatse maar getuigen konden een Nederlandse nummerplaat noteren. Zaterdagmiddag bood de autobestuurder zich alsnog aan bij de benadeelde in een poging om alles in der minne te regelen. Hij wou snel zelf een herstelling uitvoeren maar daar kon benadeelde zich niet in vinden. PV uit hoofde van vluchtmisdrijf werd opgesteld.

Zondagnacht omstreeks 1 u zette de interventieploeg in de Koning Leopoldlaan een personenauto aan de kant. Bestuurster stuurde onvast. Goed opgemerkt door de ploeg want bleek dat bestuurster stuurde onder invloed van alcohol. Zij diende haar rijbewijs in te leveren voor een periode van 6 u. De geldboete volgt.

Resultaten snelheidscontroles

Di 12.03.2019 - 9:22
Snelheidscontrole

Op maandag11 maart voerde de lokale politie van Maldegem opnieuw snelheidscontroles uit op twee locaties in de gemeente. In de voormiddag stond de bemande snelheidsmeter opgesteld in de Prins Boudewijnlaan waar het verkeer in beide richtingen werd gemeten. Van de 255 gecontroleerde voertuigen negeerden er 9 bestuurders de maximum snelheid van 70 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. In de namiddag stond de camera langs de Koning Leopoldlaan. 1123 bestuurders passeerden voorbij de lens, 99,70 % hield zich aan de maximum snelheid van 70 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 90 km/u.