Contact informatie

Industrielaan 8 A
9990 Maldegem
T: 050 72 71 70
F: 050 71 83 33

Meer informatie

Gisterenavond namen een 800 tal mensen deel aan de wake voor Johanna en Axelle.

Lees meer →

Vrijdag 31 juli verscheen in "Het Nieuwsblad" het bericht "dokters mogen op twee oren slapen: de speekseltest volstaat".
De krant maakt hier gewag van een speekselafname die de bloedafname zou vervangen. Er is reeds sprake van een KB ter introductie van de speekselanalyse die reeds voorzien werd in de wet sinds 2010. Ondanks de berichtgeving in deze krant, en mogelijks ook in de volgende dagen in andere media, is er geen enkele publicatie in het Staatsblad verschenen. Daarenboven zijn er nog geen toestellen beschikbaar om de speekselanalyse uit te voeren. 

Lees meer →

Tussen 15 juni en 31 augustus loopt de actie 'Vergroot de hoop en Verklein de kanker'. Hierbij kunt u participeren door uw taxushaag te laten snoeien.

Dit snoeien van de haag gebeurt gratis, u hoeft zich hiervoor enkel te registreren via een speciaal daarvoor in het leven geroepen website.

Lees meer →

Inbrekers komen graag langs wanneer er niemand thuis is, bv. tijdens uw vakantie.
Neem daarom vòòr uw vertrek de juiste maatregelen.

Maar ook wie thuis graag eens de barbecue aansteekt, past best op, want een ongeval is snel gebeurd.

Hieronder enkele preventietips voor een zorgeloze zomer!

Lees meer →

Opgelet : “Zomer BOB is in het land!”

De afgelopen dagen werden er opnieuw verschillende verkeerscontroles uitgevoerd in het kader van de BOB-acties. We moesten vaststellen dat er verschillende chauffeurs nog steeds niet doorhebben dat het nuttigen van alcoholische dranken en vervolgens achter het stuur kruipen niet samengaan.

Resultaten donderdagnacht 25 juni 2015 :

Vier opgelegde ademtesten, waarvan er maar liefst 3 bestuurders een positieve ademtest aflegden. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen met een boete van 1200 Euro tot gevolg.

Resultaten vrijdagnacht 26 juni 2015:

Er werden 27 voertuigen gecontroleerd. Aan al de bestuurders werd een ademtest opgelegd. Zes bestuurders legden een positieve ademtest af waarvan er van drie onmiddellijk hun rijbewijs werd ingetrokken. Verder werd er nog een proces-verbaal opgemaakt naar aanleiding van een niet verzekerd voertuig.

Resultaten zaterdagnacht 27 juni 2015:

E werden opnieuw 27 voertuigen gecontroleerd. 3 bestuurders legden een positieve ademtest af, waarvan 1 bestuurder zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingehouden. Er werd 1 proces verbaal drugsbezit opgemaakt , 2 processen-verbaal onaangepaste snelheid en 1 onmiddellijke inning van 170€ wegens andere verkeersinbreuken.

We merken een grote stijging van onmiddellijke intrekkingen in 2015. We zitten momenteel aan 72 intrekkingen, terwijl we in 2014 een totaal van 62 intrekkingen hadden.

 

Wij dringen er op aan om alcohol en het besturen van een voertuig absoluut te vermijden. Dit kan u een hoop spijtig uitgegeven geld besparen. Met dit geld kan je tijdens de zomer beter een uitstap of een reisje maken.

In deze periode waar een hittegolf toeslaat is het trouwens niet aan te raden om overvloedig gebruik te maken van alcoholische dranken.

Wij wensen u een prettige en vooral veilige vakantie toe!